Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, η Κοινότητα Ψυχικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τα Special Olympics,  θέλοντας να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, πραγματοποιούν μία κοινή δράση που έχει σαν τίτλο την φράση του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα, Honore de Balzac: «Το διάβασμα μας προσφέρει καινούριους φίλους».

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να δημιουργηθεί μια λίστα με βιβλία, τα οποία θα προσφερθούν ως δωρεά σε φορείς και ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς. Για να πραγματοποιηθεί αυτό πρέπει ο καθένας που έχει βιβλία που δεν χρειάζεται πλέον να τα παραδώσει στο χώρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Στρατηγού Καλλάρη 50, στο Ψυχικό. Η συνεισφορά του καθενός είναι πολύτιμη ώστε τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν να αποτελέσουν έναν καινούριο φίλο για έναν συνάνθρωπό μας.

Οι φορείς που θα γίνουν οι δωρεές και οι ανάγκες τους είναι:

  • Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση. Εδρεύει στο στο Νέο Ψυχικό. Είδος Βιβλίων: παιδικά και γενικά βιβλία δημοτικού.
  • We Need Books: Είδος Βιβλίων: ξενόγλωσσα, ελληνικά παιδικά, παραμύθια, εκπαιδευτικά σχετικά πρόσφατα.
  • Φιλανθρωπικό Σωματείο – Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου. Είδος Βιβλίων: λογοτεχνικά.
  • ΠΑΑΠ Βούλας(Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας). Είδος Βιβλίων: παιδικά βιβλία δημοτικού, παραμύθια, βιβλία μυθολογίας.
  • Tandem / ΠΑΑΠ Βούλας (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας). Είδος Βιβλίων: παιδικά και γενικά βιβλία για μέχρι 12 ετών.
  • Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Είδος Βιβλίων: βρεφικά βιβλία έως πρώτες παιδικές ηλικίες.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Κοινότητας Ψυχικού, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 13, τηλ: 2106753855 & 6932210639 και στην Πρόεδρο της Κοινότητας κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις