Ηλεκτρονικό «παρών» για τους υπαλλήλους του Δήμου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ηλεκτρονικό «παρών» για τους υπαλλήλους του Δήμου

της Όλγας Μενεμενόγλου

Επτά ηλεκτρονικοί-ψηφιακοί μηχανισμοί σήμανσης ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, τοποθετήθηκαν στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Η τοποθέτησή τους έγκειται στον νόμο που υποχρεώνει να αντικατασταθούν τα τετράδια-παρουσιολόγια, στα οποία υπέγραφαν οι υπάλληλοι κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Με απλά λόγια, για πρώτη φορά οι υπάλληλοι του δήμου μας χτυπάνε κάρτα! Το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον παραπάνω νόμο, κάνει μια προσπάθεια να διασφαλίσει το ωράριο αλλά και να καθιερώσει ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπονάτσος μας ενημέρωσε για το ειδικό λογισμικό που παρέχει δυνατότητες δημιουργίας και εκτύπωσης στατιστικών που αφορούν την παρουσία του προσωπικού, μηνιαία λίστα με συνολικές παρουσίες κάθε υπαλλήλου για την έκδοση της μισθοδοσίας και συνεχίζει λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα συστήματα εξυπηρετούν αποκλειστικά την τήρηση του νόμου ενώ κανένα ηλεκτρονικό μηχάνημα δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το ήθος και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου στο εργασιακό του περιβάλλον.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις