Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Oyster Sauce – Lee Kum Kee

Από το SALAMAT ASIAN MARKET

Τι είναι η Oyster Sauce;

Καραμελωμένος ζωμός στρειδιών μαζί με αλάτι, ζάχαρη, σόγια και κορν φλάουερ.

Τι αποτέλεσμα δίνει στις συνταγές μας;

Κάνει μια σκουρόχρωμη σάλτσα με υφή σιροπιού και με πολυδιάστατη γεύση: γλυκιά, αλμυρή αλλά και ουμάμι, που αναδεικνύει όλα τα υλικά μιας συνταγής. Θυμίζει η γεύση της τον συνδυασμό της μπάρμπεκιου με την σόγια.

Πώς συνδυάζεται;

Συνδυάζεται τέλεια στο μαγείρεμα με σάλτσα σόγιας, ξύδι ρυζιού, mirin και ζάχαρη, μέσα σε stir-fries . Σε μαρινάδες για κρέας, με ψητά λαχανικά αλλά και μια κουταλιά σε όποια σούπα θα δώσει τέλεια υφή και γεύση.

Με λίγη φαντασία, θα απογειώσει το κάθε σας γεύμα!

Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια και σάλτσα στρειδιών

-Υλικά-

500g λεπτές φέτες σε λωρίδες μοσχάρι

2φλ. μαγειρεμένο ρύζι

200g μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 κ.σ πουρέ σκόρδο & τζίντζερ Pasco

3 κ.σ σάλτσα στρειδιών

1 κ.σ σάλτσα σόγιας

3/4 κ.σ ζάχαρη

240ml νερό

1 κ.σ κορν φλάουρ

Mαύρο πιπέρι

Ηλιέλαιο

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ, μαρινάρουμε το κρέας με σκόρδο-τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και σάλτσα στρειδιών.
  1. Βάζουμε στο wok ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρέας με την μαρινάδα και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
  1. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  1. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 240ml νερό, το ρίχνουμε στο κρέας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  1. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις