Βαρβάκειο. Ένα χρόνιο πρόβλημα βρήκε λύση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βαρβάκειο. Ένα χρόνιο πρόβλημα βρήκε λύση

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, συντήρησης και γενικότερης φροντίδας των σχολείων σειρά παίρνει το Βαρβάκειο. Πρόκειται για το σχολικό κτήριο της οδού Μουσών, εδρεύει στον Δήμο μας από το 1983 και φιλοξενεί άριστους μαθητές από όλη την Αττική.

Το σχολικό κτήριο που φιλοξενεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο αποτελεί κληροδότημα του Ιωάννου Βαρβάκη και ανήκει στο Βαρβάκειο Ίδρυμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πανελλαδικά σήμερα τα σχολεία, τα οποία ανήκουν σε ιδρύματα είναι ελάχιστα και οικονομικά εξαρτώνται από αυτά, τουλάχιστον ως προς τα μεγάλα έργα αν όχι εξ ολοκλήρου.

Στο πλαίσιο καταγραφής των φθορών και ζημιών στα σχολικά κτήρια του Δήμου, που διενεργήθηκε από τις Σχολικές Επιτροπές από την ανάληψη των καθηκόντων τους στα τέλη του 2019, ο π. Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας κ. Φωτιάδης ενημερώνει τον Δήμαρχο κύριο Γαλάνη για την κτιριακή κατάσταση του εν λόγω σχολείο. Φθορές από τον χρόνο, ζημιές αλλά και εκσυγχρονισμός των υποδομών ώστε να ακολουθήσει τις επιταγές της εποχής «έφτιαχναν ένα πακέτο» που ξεπερνούσε το 1.000.000€ κατά πολύ.

Άμεσα ο Δημήτρης Γαλάνης ξεκινάει μια σειρά συναντήσεων με την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως και έπειτα με τον Υφυπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το σχολείο των αρίστων. Με την υπομονή και την επιμονή που τον διακρίνει φτάνει στην λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος και υπογράφει Προγραμματική Σύμβαση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, βάσει της οποίας η Δευτεροβάθμια Επιτροπή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καλύπτουν το εν λόγω σχολείο με μικροσυντηρήσεις και προμήθειες ενώ τις μεγάλες κτιριακές ανάγκες θα τις καλύπτει οικονομικά το Ίδρυμα. Επίσης, ενεργοποιεί το Συμβούλιο Στήριξης του έργου του Βαρβακείου Σχολείου, τοποθετώντας εκπρόσωπο του Δήμου, ως Αντιπρόεδρο, την Πρόεδρο της Κοινότητας Φιλοθέης κυρία Πέννυ Ζαφειροπούλου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γαλάνη μας δήλωσε τα εξής: Το κτίριο έφθινε. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος είχε «μπλέξει» στα γρανάζια μιας νομικής και γραφειοκρατικής διαδικασίας. Τους έδωσα λύσεις.  Χρήματα έχουν στερούνται όμως τεχνογνωσίας. Αυτό θα το αναλάβουν οι δικές μας τεχνικές υπηρεσίες μελέτη, προϋπολογισμός έργου, διαγωνισμός  κτ.λ. Τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το Βαρβάκειο. Τίποτα δεν είναι άλυτο. Όλα τα θέματα θέλουν τρέξιμο, χρόνο και κόπο. Για μένα όλα τα σχολεία που έχουν έδρα στον Δήμο μας είναι εξίσου σημαντικά. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού φιλοξενεί καθημερινά 14.000 μαθητές. Είναι ένα πνευματικό μελίσσι. Και αυτό οφείλω να το διατηρήσω με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νιώθω την υποχρέωση σε κάθε μαθητή που λαμβάνει την ελληνική παιδεία στα όρια του Δήμου μας να προσφέρω ό,τι καλύτερο. Για μένα η ελληνική  παιδεία σπάει τα στενά όρια ενός δήμου, μια περιφέρειας ακόμα και της χώρας. Οι μαθητές του Βαρβακείου θα κάνουν μάθημα σε ένα αξιοπρεπές ανακαινισμένο κτίριο. Γιατί αυτό τους αξίζει!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις