Τιμητική εκδήλωση για τη γυναίκα από τις Σοροπτομίστριες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τιμητική εκδήλωση για τη γυναίκα από τις Σοροπτομίστριες

Ο Σοροπτομιστικός Όμιλος Ψυχικού συμμετέχοντας στον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Μαρτίου, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό  Όμιλο Ανατολικός Αθηνών μια κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στην Τέχνη και στην Λογοτεχνία».

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν δύο διακεκριμένες γυναίκες, από τον Όμιλο του Ψυχικού η κυρία Λίνα Τσίλαγα, εικαστικός και καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και από τον Όμιλο Ανατολικός η κυρία Βερονίκη Δαλακούρα, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

Η κυρία Τσίλαγα ανέπτυξε το θέμα «άρωμα γυναίκας στην θεματογραφία των εκθεμάτων και συλλόγων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης», όπου όλοι οι πίνακες αφορούσαν διάφορες γυναικείες μορφές μέσα από την εικαστική ματιά των ζωγράφων.

«Η ποίηση ως τρόπος ζωής και παρηγορία» ήταν το θέμα της κυρίας Δαλακούρα η οποία μίλησε για τέσσερις μεγάλες Ελληνίδες ποιήτριες του 20ου αιώνα, την Ελένη Βακαλό, την Μαρία Σεβάκη, την Καίτη Δρόσου και την Βικτωρία Θεοδώρου, γυναίκες κοινωνικές με  ευαισθησίες και με αμεσότητα στο κοινό.

Την διαδικτυακή εκδήλωση που  παρακολούθησαν περίπου εκατό άτομα, προλόγισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Οι γυναίκες μιλούν και τις ακούμε όλοι, οι γυναίκες ηγούνται και αναγνωρίζονται, οι γυναίκες ζητούν απαιτούν αυστηροποίηση των νόμων και επιτέλους δρομολογούνται αυτές οι εξελίξεις».

Παρούσες ήταν οι Πρόεδροι των δύο ομίλων κ.κ. Αμαλία Βαρότση-Ραγκούση του Ψυχικού και Βίκυ Κατσαρή του Ανατολικός Αθηνών, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η κυρία Μερόπη Ορφανού, Πρόεδρος της Σοροπτομιστικής Ένωσης Ελλάδας.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις