Πλατεία Αγωνιστών του ‘21

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πλατεία Αγωνιστών του ‘21

«Πάμε στον Άγιο», «Είμαι στην πλατεία, στον Άγιο» συνήθως λένε οι Νεοψυχικιώτες όταν βρίσκονται στην πλατεία, στην οδό Ρήγα Φεραίου. Κι αυτό γιατί ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου δίπλα στην παιδική χαρά ήταν «ελαφρώς αβάπτιστος» και χρησιμοποιήθηκε το παραπάνω όνομα από μια καφετέρια που βρισκόταν επί της πλατείας για περίπου δύο δεκαετίες και αποτέλεσε στέκι για πολλούς από τους σημερινούς 50άρηδες και 60άρηδες. Οι νεότεροι την λένε πλατεία Ρήγα Φεραίου. Κάποιοι παλιοί σύμβουλοι του Νέου Ψυχικού υποστηρίζουν ότι δώσανε όνομα στην Πλατεία και την ονόμασαν Εθνικής Αντιστάσεως ενώ κάποιοι άλλοι Εθνικής Συμφιλίωσης. Και εν μέρει είναι αλήθεια …κάποτε επί δημαρχίας Βεζυργιάννη το τότε δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να της δώσει όνομα μα δυστυχώς ξέχασαν να το θεσμοθετήσουν! Από την άλλη αν κάποιος σήμερα την ψάξει στο google ο χώρος αναφέρεται ως ΒΟΥΔ.

Το παρόν Κοινοτικό Συμβούλιο εν όψει αφ’ ενός των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αφετέρου λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειονότητα των δρόμων στην πεδιάδα έχουν ονόματα αγωνιστών, έχει πάρει απόφαση ομόφωνη να ονοματοδοθεί η πλατεία ως πλατεία Αγωνιστών του ’21.  Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως μας ενημέρωσαν, θα περάσει από την επόμενη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αμέσως μετά από Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθεί το όνομα.

Ωστόσο πέρα από τις δέουσες ενέργειες για την ονοματοδοσία καλό θα ήταν να τοποθετηθεί και ταμπέλα προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό ειδάλλως θα έχει την τύχη της Πλατείας Λαμπράκη (στην οδό Πίνδου) που ενώ έχει όνομα οι μισοί την λένε Πλατεία Πίνδου και οι υπόλοιποι Ψαράκια.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις