Οι  ζαρντινιέρες έφτασαν στον Εισαγγελέα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι  ζαρντινιέρες έφτασαν στον Εισαγγελέα

πρεσβεία Ισραήλ

Ο λόγος για την Πρεσβεία του Ισραήλ στην οδό Μουσών & Κηφισίας, στο σύνορο ακριβώς του Ψυχικού με τον Δήμο Αθηναίων και τις ζαρντινιέρες που είναι χρόνια τοποθετημένες επί της Μουσών.

Το θέμα ήρθε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με σκοπό να πάρει έγκριση επικαιροποίησης μελέτης διαπλάτυνσης πεζοδρομίου προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Πρεσβείας να διατηρηθούν οι ζαρντινιέρες επί του οδοστρώματος, διότι συμβάλλουν στην ασφάλεια της.

Το αίτημα βρίσκει σύμφωνους την Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας και το ΥΠ. Εξωτερικών που επικαλείται τη Σύμβαση της Βιέννης περί Διπλωματικών Σχέσεων,  το άρθρο 48 παρ. 2 του Κ.Ο.Κ περί κατάληψης τμήματος οδού και το υπ΄αρ. 6630/4/19-465512/22-11-2014 έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να θυμίσουμε ότι οι ζαρντινιέρες βρίσκονται παραπλεύρως της Πρεσβείας από το 1997 κατόπιν προφορικής έγκρισης από το Α.Τ. Ψυχικού και το όλο θέμα είχε γνωστοποιηθεί τόσο σε υπουργικό επίπεδο (τότε Υπουργός κ. Β. Κικίλια), όσο και σε επίπεδο Αρχών Αυτοδιοίκησης με επιστολή της Πρεσβείας προς τον τότε Δήμαρχο Ψυχικού.

Το 2012 η υπόθεση αυτή «της ζαρντινιέρας» καταγγέλλεται ως παράνομη κατάληψη οδού και η υπόθεση παίρνει τον δικαστικό δρόμο. Το 2018 η Τεχνική Υπηρεσία καταθέτει στην Αποκεντρωμένη μελέτη διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου ώστε οι γλάστρες να μεταφερθούν πάνω σε αυτό  και το θέμα ξεχνιέται… ώσπου πριν ένα περίπου μήνα με εισαγγελική παραγγελία καλείται ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης σε ανάκριση. Άμεσα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Φωτιάδης και η Τεχνική Υπηρεσία ανοίγουν τον φάκελο και σε δέκα μόλις μέρες ακολουθώντας τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης που δόθηκαν πριν από τρία χρόνια διορθώνουν και επικαιροποιούν την μελέτη.

Η τρίχρονη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί στην Διοίκηση Γαλάνη έναν  ακόμη βραχνά ενώ στήνει στο εδώλιο τον νυν αντιδήμαρχο κύριο Φωτιάδη.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις