Μια βιογραφία ένας αιώνας ιστορία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια βιογραφία ένας αιώνας ιστορία

Μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του συνδημότη μας, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Γενεύης, λυκειάρχη της Ιονίου Σχολής, Μελέτη Μελετόπουλου:

“ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ  Ο πολιτικός, ο διανοούμενος και η εποχή του” πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψυχικού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021.

Η βιβλιοπαρουσίαση εξελίχθηκε σε μια τρίωρη –θα μπορούσαμε να πούμε- ημερίδα όπου οι ομιλητές με έρεισμα την πολιτική προσωπικότητα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου άγγιξαν όλα τα ιστορικά θέματα του 20ου αιώνα. Χωρίς κομματικούς περιορισμούς, το πάνελ των ομιλητών πραγματικά καθήλωσε, όσους παρακολουθούσαμε. Ο καθένας προσέγγισε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο διαφορετικά αλλά αλληλοσυμπληρωτικά με τοποθετήσεις εκπαιδευτικές και διαφωτιστικές. Πολιτικά λάθη, αξίες, ηθική «έπεσαν όλα στο τραπέζι» και ανέβασαν την εκδήλωση σε ιδιαίτερα υψηλό πνευματικό επίπεδο.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, δικηγόρος, πρόεδρος Κοινότητας Ψυχικού.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης καλωσόρισε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες ενώ συνεχάρη την κυρία Χατζηαθανασιάδου  για την εξαιρετική πρωτοβουλία της. Η σύντομη ομιλία του για το βιβλίο του Μελετόπουλου αποτέλεσε εισαγωγή για την έναρξη της παρουσίασης.

Η σύνθεση του πάνελ:

  • Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
  • Νικόλαος Σοϊλεντάκης, Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ.
  • Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Αντιδήμαρχος-Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων, Δημοσιογράφος
  • Νίκος Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Λυκειάρχης Σχολών Δούκα
  • Αλέξανδρος Ρόκας, Δρ. Νομικής Πανεπιστημίου Humboldt Βερολίνου

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  μέσω zoom και θα μεταδίδεται ζωντανά από τις σελίδες στο Facebook της Κοινότητας Ψυχικού https://www.facebook.com/koinotitapsychikou/

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, αποτελείται από 750 σελίδες αλλά όπως είπαν «όσο βαρύ είναι σε μέγεθος τόσο ελαφρύ είναι στην ανάγνωση». Μέσα σε πέντε μήνες η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε και ήδη από τον προηγούμενο μήνα κυκλοφορεί η δεύτερη.

Τελειώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν καν κλείσουν 48 ώρες από την έναρξη, η εκδήλωση μέτραγε 5.000 προβολές, αριθμός ρεκόρ για βιβλιοπαρουσίαση!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις