Μια γροθιά όλοι οι δημότες για να σώσουν το Άλσος 89

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια γροθιά όλοι οι δημότες για να σώσουν το Άλσος 89

της Ελένης Ζέππου

Το Ψυχικό είναι αναστατωμένο, γιατί κυριολεκτικώς απειλείται ως κηπούπολη από την επέλαση της ΚΕΚΡΟΨ, η οποία εδώ και ένα χρόνο επιδιώκει για μια ακόμα φορά, να οικοδομήσει χώρους που στο σχέδιο πόλεως χαρακτηρίζονται διαχρονικά ως χώροι κοινοχρήστου πρασίνου.

Η τελευταία επίθεσή της αφορά στην τροποποίηση του “Άλσους 89”, δηλαδή του χώρου που βρίσκεται στην αρχή της οδού Δάφνης, στον οποίο είχε δημιουργηθεί στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του προαστίου το 1923, σταθμός ηλεκτροπαραγωγής. Το κτήριο αυτό  όταν η τότε Κοινότητα Ψυχικού συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, κυριολεκτικώς κατέλαβε και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα ως γραφεία.

Το Άλσος 89 στο οποίο επιδιώκει να κατασκευάσει όχι μόνο κατοικίες αλλά και γραφεία, πράγμα που στο Ψυχικό απαγορεύεται “δια ροπάλου”, αποτελεί συνέχεια των Αλσών που αρχίζουν στην οδό Μουσών με συνεχόμενους αριθμούς 84, 85, 86,87,88,89.

Η ζώνη αυτή πρασίνου αποτελούσε αρχικώς το όριο του σχεδίου πόλεως και την ξεχώριζε από το Δάσος και σήμερα χωρίζει το αρχικό σχέδιο του Ψυχικού, από τις παράνομες ουσιαστικά επεκτάσεις του στην δασική έκταση, που διπλασίασαν τα οικοδομικά τετράγωνα του προαστίου.

Οι διαστάσεις του χώρου που η εταιρεία επιχειρεί να μετατρέψει σε οικόπεδο, έχουν αυξηθεί στο σχέδιο που παρουσιάζει, αφού όπως η ίδια περιγράφει στην τεχνική της έκθεση, έχει ενσωματώσει σε αυτό τόσο ένα μέτρο της οδού Δαβάκη, την οποία έχει στενέψει σε 5 μέτρα, με αποτέλεσμα να μη χωράει ούτε απορριμματοφόρο  όσο και ένα και πλέον μέτρο της οδού Δάφνης, με αποτέλεσμα να έχει συμπεριλάβει στην έκταση του χώρου που εμφανίζει ως οικόπεδό της την δενδροστοιχία που υπήρχε στην οδό Δάφνης, η οποία ξαφνικά βρέθηκε στο μπαζωμένο τμήμα που καταπάτησε.

Βεβαίως δηλώνει ότι είναι κυρία της εκτάσεως με βάση αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Πλην όμως η απόφαση αυτή εκδόθηκε σε δίκη που διεξήχθη  μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

“Δυο γάϊδαροι μαλώσανε σε ξένο αχυρώνα” λέει ο λαός μας, μια που η έκταση του Άλσους 89 αποτελεί τμήμα της συνεχόμενης με αυτήν δασικής και αναδασωτέας έκτασης και ο μόνος που θα μπορούσε να έχει επ’ αυτής δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο συνεχίζει να προβάλλει δικαιώματα επ’ αυτής.

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει εκατοντάδες ενστάσεις κατά της προωθούμενης τροποποίησης επιστρατεύοντας συντριπτικά επιχειρήματα.

Η Δημοτική Αρχή Γαλάνη έχει επιστρατεύσει ένα εξαιρετικό επιτελείο μηχανικών και νομικών και αντιμετωπίζει δυναμικά το ζήτημα, επισπεύδοντας και αυτή τη φορά την απένταξη του χώρου από το ρυμοτομικό σχέδιο του Ψυχικού.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ψυχικού που η Δημοτική Αρχή επιτίθεται αντί να αμύνεται κατά της ΚΕΚΡΟΨ, για την ουσιαστική προστασία της κηπούπολης, μια που η εταιρεία

Η μετατροπή του Άλσους 89 σε οικοδομήσιμο χώρο θα καταστρέψει την ζωτικής σημασίας για το προάστιο ζώνη πρασίνου, θα επιβαρύνει δραματικά την περιοχή και θα την υποβαθμίσει ποικιλοτρόπως.

“Τώρα μετριούνται οι φίλοι” για το Ψυχικό, το οποίο που έχουν επιλέξει για κατοικία τους πολλά πρωτοκλασάτα μέλη της Κυβέρνησης και στο οποίο κατοικούν μονίμως αρκετοί βουλευτές της:

Κάλεσμα λοιπόν σε όλη την Κυβέρνηση στον πρωθυπουργό, που χρόνια το Ψυχικό ανέβαζε πρώτο, στον Κωστή Χατζηδάκη, στην Νίκη Κεραμέως και στην Ζωή  Ράπτη που είναι και οι δυο γέννημα-θρέμμα, στον Γιάννη Πλακιωτάκη, στον Δημήτρη Καιρίδη να επαγρυπνούν.

Κυρίως όμως κάλεσμα στον  Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα που έχει την ευθύνη, να εφαρμόσει τους νόμους που πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται για όλους και να προστατεύσει την κηπούπολη που αποτελεί “την κοιτίδα της Ν.Δ.”

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις