Μια τελετή με ιδιαίτερη αίγλη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κοπή πίτας με βραβεύσεις διακεκριμένων και διαπρεπών συνδημοτών μας

Μια τελετή με ιδιαίτερη αίγλη


γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Σε μια εντυπωσιακή, για την εποχή και  τις συνθήκες, διαδικτυακή εκδήλωση ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Επρόκειτο για μια ζεστή, φιλική γιορτή που -παρά την επιβεβλημένη φυσική απόσταση, έφερε κοντά όλους όσους την παρακολούθησαν. Και φυσικά επρόκειτο για μια βραδιά εκπλήξεων, καθώς οι δημότες που τιμήθηκαν ήταν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και των επιστημών, αλλά και όσοι έσπευσαν να προλογίσουν την εκδήλωση και να τιμήσουν τον Δημήτρη Γαλάνη ήταν διακεκριμένοι συνδημότες μας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής.

Η εκδήλωση

Αν οι πράξεις μας χαρακτηρίζουν, τότε η εξαιρετική διοργάνωση της γιορταστικής, διαδικτυακής βραδιάς δείχνει την ικανότητα του Δημήτρη Γαλάνη να προσαρμόζεται επιτυχώς στις απαιτήσεις των καιρών. Όντως, από το πρώτο λεπτό των επαναλαμβανόμενων lockdowns υιοθέτησε την τεχνολογία και συνέχισε από μακριά, όσα από κοντά έπραξε την προηγούμενη χρονιά. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, καθώς δεν υπήρξε εκδήλωση που να ακυρώθηκε ή έστω να καθυστέρησε λόγω πανδημίας.

Η συγκεκριμένη  γιορτή, παρά το ότι είχε να ανταγωνιστεί την λίαν επιτυχημένη περυσινή, υπήρξε συγκινησιακά φορτισμένη, με ανθρώπους που επιστράτευσαν αισιοδοξία, κέφι, αλλά και χιούμορ για να γιορτάσουν εν μέσω πανδημίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μαραθωνοδρόμου, ήταν σε ζωντανή σύνδεση και συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ η τεχνολογική υποστήριξη της εκδήλωσης γινόταν από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μίνα Μελισσουργού.

Ποιοι ευχήθηκαν

Η γιορτή ξεκίνησε με τους ντόπιους υπουργούς να προλογίζουν την εκδήλωση και να μοιράζουν ευχές για σύντομη επάνοδο στην κανονικότητα. Πρώτος ο Άδωνης Γεωργιάδης, με τον ήχο να τον… σαμποτάρει, οπότε δεν ακούσαμε τι είπε, ακολούθησε ο Κωστής Χατζηδάκης με απρόσμενο χιούμορ –ειλικρινά δεν το περιμέναμε, λέγοντας ότι η περυσινή πίτα ήταν νοστιμότερη από τη φετινή, αλλά αν μη τι άλλο η φετινή είναι πιο διαιτητική!  Κι όπως δήλωσε στη συνέχεια, μπορεί να μας έχουν τύχει μια σειρά από δυσκολίες, αλλά τις αντιμετωπίζουμε με αντοχή, σύστημα κι αισιοδοξία.

Η Νίκη Κεραμέως  παίρνει το λόγο και λέει ένα πολύ μεγάλο μπράβο στο Δήμαρχο και σε όλους όσους συνέτειναν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, μας πληροφορεί ότι μιλάει τακτικότατα με τον Δημήτρη Γαλάνη για θέματα Παιδείας και δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανη που είναι κάτοικος αυτής της περιοχής και ζει σε ένα τόσο υπέροχο Δήμο!

Η Ζέττα Μακρή εστιάζεται στο Δήμαρχο και κάνει λόγο για την προσαρμοστικότητά του στις πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ δεν παραλείπει να εξάρει την επάρκεια και την αποτελεσματικότητά του.

Το λόγο παίρνει η πολύ δική μας Ζωή Ράπτη –ωαφού προέρχεται από τα έδρανα της Αυτοδιοίκησης, και εκφράζει τη χαρά της που λαμβάνει μέρος στην εξαιρετική  διαδικτυακή κοπή της πίτας. Υπενθυμίζει ότι με το Δήμο τη συνδέουν αυτοδιοικητικοί αγώνες και δίνει το στίγμα του υπουργείου της κάνοντας λόγο για τα πρωτοποριακά υποστηρικτικά προγράμματα Ψυχικής Υγείας που υλοποιούνται.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης μπαίνει στην κουβέντα και συγχαίρει τον Δήμαρχο που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να τους φέρει όλους πιο κοντά.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος –που τον προλόγισε ο Δήμαρχος, θυμίζοντας ότι είχε τιμήσει με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο –που το παρακολούθησε ολόκληρο, αφού απεύθυνε σε όλους ευχές για υγεία, συνεχάρη τον Δημήτρη Γαλάνη για τον ευφάνταστο και αποτελεσματικό τρόπο συνάντησης όλων στη μοναδική αυτή κοπή πίτας.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τιμά την εκδήλωση και τον Δήμαρχο, καθώς αποδεικνύεται πλήρως ενήμερος για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.

Ο κύριος Πατούλης, αφού αρχικά απεύθυνε ιδιαίτερους χαιρετισμούς στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον διαπρεπή Ακαδημαϊκό Δημήτρη Νανόπουλο, αλλά και στο Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συναντιόμαστε έστω ψηφιακά, για να ευχηθούμε ένα χρόνο με λιγότερη αγωνία για την επιβίωση, με πιο ζωντανές τις πόλεις μας, με περισσότερη αισιοδοξία στην καθημερινότητα μας και με μεγαλύτερη ηρεμία στην οικογενειακή εστία.

Έχω παρακολουθήσει τη διαρκή επαγρύπνηση –που βρίσκεται ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και τη μεγάλη υποστήριξη που προσφέρει στους δημότες του, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Και μην ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα, εν μέσω της πιο αβέβαιης εποχής που όλοι βιώνουμε. Συγκινητικό είναι επίσης και το εθελοντικό κίνημα που ενεργοποιεί ο Δήμος σας. Κι όλα αυτά παράλληλα με την μεγιστοποίηση των δράσεων και των πρωτοβουλιών για τη διατήρηση κι επέκταση του πρασίνου στον πανέμορφο Δήμο μας.

Η στήριξη στην πρόληψη υγείας και η ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρεται κάθε ώρα θυμίζουν στον πολίτη ότι δεν είναι μόνος του.

Ευχαριστώ από καρδιάς, ως Περιφερειάρχης, το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού για την υποστήριξη προς τον άνθρωπο για την έγνοια του προς τον κάθε δημότη. Για την Πόλη Ανθρωπιάς! Μαζί θα χτίσουμε την Αττική της επόμενης ημέρας».

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Βίκυ Λοΐζου ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία τονίζοντας ότι πρέπει να δίνουμε σημασία σε όσα είναι σημαντικά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη εκφράζει τις ευχές της για καλή  χρονιά, υγεία και σύντομη επάνοδο στην καθημερινότητα. Δεν παραλείπει φυσικά να κάνει μια σύντομη αναφορά στη συνεργασία της με τον Δημήτρη Γαλάνη.

Τι είπε ο Δήμαρχος

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Γαλάνης μεταξύ άλλων είπε: «Σας υποδέχομαι με αισιοδοξία  γιατί ως Δήμος τις δυσκολίες του 2020 τις μετατρέψαμε σε πλεονεκτήματα,  με  μετάβαση σε   κατάλληλες ψηφιακές υποδομές, διασφαλίζοντας παράλληλα πρόσβαση των δημοτών μας  σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες,  όπως η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης σας.

Ανταποκριθήκαμε με ταχύτητα στην ψηφιακή  αναγκαιότητα – επανάσταση αναβαθμίσαμε  τις  τεχνολογικές  υποδομές   του Δήμου, ενώ παράλληλα φροντίσαμε για  την  κυβερνοασφάλεια μας.

Διαθέτουμε ετοιμοπόλεμη ομάδα,  όπως φάνηκε και στην πρόσφατη κακοκαιρία. Κατεβήκαμε στον δρόμο την ίδια στιγμή, κρατήσαμε τους δρόμους ανοικτούς, όντας προετοιμασμένοι με συνεργεία και ήμασταν κοντά στους κατοίκους τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα συνεχώς, δίνοντας ένα νέο μοντέλο στη διακυβέρνηση του Δήμου.

Οι  μεγάλες πιέσεις οδηγούν, είτε σε μεγάλες αλλαγές στην πρόοδο είτε σε οπισθοδρόμηση.

Εμείς επιλέξαμε να αδράξουμε την επόμενη μέρα, θωρακισμένοι και με προσαρμοστικότητα στις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται μεταξύ βιολογικής , φυσικής και ψηφιακής εποχής.

Το σπουδαίο είναι ότι η Κηπούπολή μας αναδείχθηκε νικητής μέσα από αυτή την δύσκολη χρονιά.

Κλείνοντας, μία τόσο δύσκολη και σκληρή χρονιά, έλαβα την πρωτοβουλία να τιμήσουμε, ως Δήμος, δύο εξαίρετους κατοίκους μας για να προβάλουμε τα υγιή πρότυπα της κοινωνίας μας.

Τόσο ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος από τον χώρο της πολιτικής όσο και ο κύριος Δημήτρης Νανόπουλος από τον επιστημονικό τομέα, αποτέλεσαν και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα ήθους και αξιοσύνης και θα τους απονείμουμε τιμητικές διακρίσεις.

 

Η βράβευση

Ακολουθεί η βράβευση των δύο διακεκριμένων συνδημοτών μας. Ομολογουμένως δυο πολύ σεμνών ανθρώπων που ευχαρίστησαν ξανά και ξανά το Δήμαρχο για την τιμή που τους έκανε.

Παίρνοντας την τιμητική πλακέτα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος μεταξύ άλλων είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η διάκριση αυτή. Με το Δήμο και ειδικά με το Νέο Ψυχικό συνδέομαι από το 1968. Όταν πρωτοήρθα, σε μένα τον επαρχιώτη από την Καλαμάτα, μου έμαθε τι σημαίνει μέσος άνθρωπος, κοινωνικός ιστός.

Ζώντας στο Νέο Ψυχικό προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα, δε αφήνεις τα αξιώματα να αλλοιώσουν την προσωπικότητά σου. Είχα θέσει, ως στόχο, φεύγοντας από την Καλαμάτα ό,τι κι αν επιτύχω να μην ξεχάσω τις ρίζες μου. Γιατί ο άνθρωπος  που ξεχνάει τις ρίζες του παύει να έχει βάσεις, παύει να έχει αντηρίδες που τον συνδέουν με την πραγματικότητα. Πόσο παροδικά είναι τα αξι’ωματα… Όποια αιωνιότητα τυχόν μας ανήκει είναι το παράδειγμα που αφήνουμε πίσω μας. Αυτό μου το έμαθε το Νέο Ψυχικό∙ σε μένα και την οικογένειά μου. Και σε αυτό πάντα επέστρεφα, κάθε μέρα∙ καθώς ούτε μια μέρα δεν κοιμήθηκα στο προεδρικό μέγαρο.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα τη σημερινή τιμή γιατί είναι η υπενθύμιση του πως ξεκίνησα, πως πορεύτηκα και πως πρέπει να πορευτώ. Αυτή τη διάκριση την αφιερώνω στον Μιχάλη Στασινόπουλο, το Ακαδημαϊκό, τον δικαστικό, τον πρώτο προσωρινό Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση».

Παίρνοντας την τιμητική πλακέτα ο Ακαδημαϊκός κύριος Δημήτρης Νανόπουλος είπε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλο τον κόσμο των επιστημόνων, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του.

Δυστυχώς δεν είμαι δημότης παιδιόθεν∙ είμαι πρόσφατα εδώ, αλλά η γυναίκα μου είναι από το Νέο Ψυχικό από την οδό Τερτσέτη.

Ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη, ειδικά για τους νέους.  Είναι πολύ κρίμα που στην αρχή της ζωής τους συναντάνε αυτό το φαινόμενο. Όμως νέος σημαίνει ότι έχει δύναμη, ορμή –κι έτσι μπορεί να ξεπερνά τις καταστάσεις.

Το μέλλον είναι πολύ ξεκάθαρο. Έχουμε μπει, ήδη, στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Ο κόσμος αλλάζει ριζικά. Η κοινωνία παίρνει νέα μορφή, και το πώς θα διαμοφωθεί είναι στα χέρια των νέων ανθρώπων».

Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς κι ευχές οι πρόεδροι Συλλόγων, Ομίλων και Οργανώσεων, ενώ μίλησαν και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης κ.κ. Παντελής Ξυριδάκης και Νίκος Κανελλάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις