Το πρώτο σύγχρονο «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών» από τον Δήμο Αθηναίων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το πρώτο σύγχρονο «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών» από τον Δήμο Αθηναίων

της Όλγας Μενεμενόγλου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός σύγχρονου και πρότυπου συμβουλευτικού κέντρου. Πρόκειται για μια δομή βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις  που θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό έντεκα ανθρώπων μεταξύ των οποίων ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νομικός και κοινωνιολόγος.

Το συμβουλευτικό αυτό κέντρο αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων και έχει σαν βασικό στόχο τη στήριξη των γυναικών που είναι θύματα βίας αλλά την αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων.

Όπως δήλωσε ο κύριος Μπακογιάννης: «οι γυναίκες έσπασαν τη σιωπή τους, ώρα να σπάσει τη σιωπή της και η κοινωνία μας» και συνέχισε τονίζοντας ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα είναι ακόμη ένας κρίκος που συνδέεται με τους υπόλοιπους, όπως αυτός του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ενός ξενώνα που δημιουργήθηκε για να παρέχει τις υπηρεσίες του σε 24ωρη βάση με ασφαλή φιλοξενία τόσο των γυναικών θυμάτων, όσο και των παιδιών τους, σε ένα χώρο δυναμικότητας 20 δωματίων.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις