Η Ελένη Δουνδουλάκη επισκέφτηκε την οικία Μποδοσάκη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Ελένη Δουνδουλάκη επισκέφτηκε την οικία Μποδοσάκη

Η Γ.Γρ. κυρία Ελένη Δουνδουλάκη με τον Πρόεδρο του ΕΙΠ κύριο Νίκο Κούκη μπροστά στην οικία Μποδοσάκη

Το πρώτο βήμα έγινε!


Τα Τοπικά νέα είχαν δημοσιεύσει στο τεύχος της 26ης Φεβρουαρίου την συνομιλία με την σύμβουλο Ψυχικού κυρία Νέλλη Λάβδα σχετικά με το μέλλον της ιστορικής οικίας Μποδοσάκη. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2021, η νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελένη Δουνδουλάκη επισκέφτηκε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο εδρεύει στην οικία Μποδοσάκη στο Ψυχικό όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νίκο Κούκη. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η λειτουργία και οι δράσεις του Ιδρύματος, που σκοπό έχουν την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας διεθνώς, τα θέματα του ελληνικού βιβλίου και οι προοπτικές για τη διάδοσή του στο εξωτερικό καθώς και οι διεθνείς συνεργασίες του Ιδρύματος. Τέλος, ο κύριος Κούκης ξενάγησε την κύρια Δουνδουλάκη στα κτήρια και στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Η Ελένη Δουνδουλάκη μας δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία τα εξής: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμένα, ως νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, να ξεκινήσω τις επισκέψεις μου στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ψυχικό. Ως κάτοικος του Δήμου μας και ως πρώην Αντιδήμαρχος, γνωρίζω καλά, ότι η οικία Μποδοσάκη στην οποία στεγάζεται το Ίδρυμα, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς στον αστικό ιστό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού περιβάλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και στο πλαίσιο αυτό είναι ανοιχτό στον διάλογο για την αναβάθμιση και ανάδειξη των κτηριακών εγκαταστάσεων του στο Ψυχικό».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις