Σχόλια 25 Φεβρουαρίου 2021

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 25 Φεβρουαρίου 2021

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου


Γύρισε ο Προϋπολογισμός

Από πού; Από την Περιφέρεια όπου είχε πάει προς έγκριση. Τώρα γύρισε; Όχι καλέ, αρχές Γενάρη, αλλά δεν σας το είχαμε γράψει και ευκαιρίας δοθείσης το αναφέρουμε τώρα, μιας και οι περισσότεροι Δήμοι την ώρα που γύριζε ο δικός μας έστελναν προς έγκριση τους δικούς τους!

Δηλαδή; Δηλαδή επωφελήθηκαν από την παράταση που δόθηκε, λόγω πανδημίας, και τους υπέβαλλαν καθυστερημένα, στις αρχές του 2021. Γιατί; Μα γιατί δεν ήταν έτοιμοι να το κάνουν νωρίτερα.

Μην κοιτάτε εμάς. Εμείς και εξαιρετική Οικονομική Υπηρεσία έχουμε και μια νεαρή Αντιδήμαρχο Οικονομικών που τρέχει ακούραστα όλες τις υποθέσεις.

Πράγματι η Μίνα Μελισσουργού κάνει μικρά υπηρεσιακά θαύματα, με κάθε περίπτωση που ασχολείται.

Εν προκειμένω ήταν ο Προϋπολογισμός –που ποτέ δεν είχε κατατεθεί τόσο νωρίς, στα χρονικά του Καλλικρατικού Δήμου, και ποτέ δεν επέστρεφε αρχές Γενάρη! Κάπου γύρω στο Μάρτη γύριζε∙  και μέχρι τότε ο Δήμος ήταν παροπλισμένος και  η μόνη οικονομική πράξη που γινότανε, το πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Τίποτα άλλο. Κι έτσι σωρεύονταν βουνό όσα έπρεπε να γίνουν και δεν γίνονταν και οι καθυστερήσεις έδιναν κι έπαιρναν.

Οπότε, θεωρείται κατόρθωμα να επιστρέφει ο Προϋπολογισμός στις αρχές του έτους, καθώς έτσι επιτυγχάνεται μια ομαλή σύνδεση με την προηγούμενη χρονιά και μια εξ ίσου ομαλή συνέχεια. Είναι σα να μη σταμάτησε ποτέ η ροή του Δήμου, σα να μην υπήρξε κανένα κενό.

Κι έτσι μπορεί να γίνει οτιδήποτε είχε προϋπολογιστεί και προγραμματιστεί. Δηλαδή, να γίνουν αναθέσεις, πληρωμές, εργασίες, μελέτες κ.λπ.  κ.λπ. –ακόμα και συντήρηση στα αυτοκίνητα.

 

Ξαναχτυπά ο γνωστός πρώην Αντιδήμαρχος

Τι εννοώ; Θα σας πω, αλλά πρώτα να γράψουμε ότι οι ανεξέλεγκτοι θυμοί καλό δεν κάνουν… Αλήθεια είναι, εδώ ο κόσμος τρέχει και πληρώνει ένα σωρό χρήματα για να μάθει να διαχειρίζεται το θυμό και τα συναισθήματά του.

Παρεμπιπτόντως και η ζήλεια δεν ωφελεί… Ψυχοφθόρο συναίσθημα είναι κι αυτή και καλό είναι να μη δημιουργείται. Γίνεται; -θα μου πείτε, αν γινόταν πολλά θα είχαν αποφευχθεί!  Δίκιο έχετε, δεν ελέγχονται εύκολα οι μηχανισμοί που δημιουργούν έντονα πάθη -ζήλειες και θυμούς, εν προκειμένω.

Γιατί ; Τι έγινε και χρειάζεται τόσο μεγάλος πρόλογος; -θα αναρωτιέστε και με το δίκιο σας. Ε, λοιπόν, ο γνωστός πρώην εκρηκτικός και διάσημους για τους θυμούς του αντιδήμαρχος –επί προηγούμενης διοίκησης, ξανάβαλε στο στόχαστρο την εφημερίδα.

Γιατί; Το γιατί δεν το ξέρω, μόνο να εικάσω μπορώ∙ το με ποια αφορμή θα σας το πω ευθύς: με τα σχολεία!

Δηλαδή; Δηλαδή με το που είδε στην εφημερίδα το αφιέρωμα για τις εργασίες στα σχολεία άφρισε κυριολεκτικά!

Πώς το καταλάβαμε; Ε, δεν χρειάζεται και φιλοσοφία… Φίλη μας έστειλε σε κόπια ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαπιστώσαμε πάραυτα. Και τι δεν μας έσυρε, και τι δεν μας είπε!  Χι χι χι! –πολύ του στοίχισε του καημένου…

Αλήθεια; Αλήθεια, τι εξαγορασμένο έντυπο μας αποκάλεσε –στην αρχαΐζουσα παρακαλώ, και δεν τα μιλάει καλά τα ελληνικά και κάνει λάθη…

Τι ρυπαρογραφήματα αποκάλεσε τα κείμενά μας… Τι  να σας λέω! Αφήστε, τεταρταίος θα τον έπιασε τον άνθρωπο! Κι όσο έβλεπε τις φωτογραφίες τόσο θα θύμωνε περισσότερο, φαντάζομαι.

Και σας πείραξε; Θα ρωτήσετε. Να σας πω, τη γράφουσα όχι –καθώς είναι αρκετά μεγάλη, ώστε για να την ενοχλήσει κάτι θα πρέπει να υπολογίζει και να υπολήπτεται τον  άνθρωπο που το λέει. Την εκδότρια, τώρα, τη ζόρισε λιγάκι αυτό το… «Ζουν από το δημόσιο» που έγραψε, καθώς η ίδια ξέρει πόσο «τρεχάτε ποδαράκια μου» έχει γίνει η ζωή της από την κρίση και δώθε και πόσα χρωστάει στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα –που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Τι μας πείραξε;

Αυτό το τσογλάνια που έγραψε, για όσα παιδιά προκαλούν ζημιές στα σχολεία στη διάρκεια της χρονιάς και ειδικότερα στις καταλήψεις…

Ξέρετε, τα παιδιά δεν μπορεί να τα αποκαλεί κανείς τσογλάνια… και δη όταν κάποιος είναι πατέρας. Λέω εγώ τώρα, αλλά δεν πιστεύω ότι ιδρώνει τ’ αυτί του από αυτά.

Τέλος πάντων ο καθείς με τις απόψεις του.

 

Τι μας διασκέδασε;

Μα η οπτική του γωνία –που θεωρεί ότι ο Δημήτρης Γαλάνης είναι τυχερός που έκλεισαν τα σχολεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω πανδημίας, και μπόρεσε να κάνει έργο! Χα χα χα χα!  Πολύ το διασκεδάσαμε!

Και το άλλο, βέβαια, που λέει μονίμως, δηλαδή: τα βρήκατε δρομολογημένα και τα υλοποιήσατε! Και την ίδια επωδό έχει για όλα, έργα και μελέτες! Κι έτσι μου έρχεται να του πω… μα γιατί καλέ μου απλά τα δρομολογήσατε; Ας τα υλοποιούσατε κιόλας για να μην έχει ο Γαλάνης τίποτα να φτιάξει!

Έτσι δεν είναι; -φίλτατοι αναγνώστες; Αλλά δεν του το λέω, να μην τον στενοχωρώ παραπάνω τον άνθρωπο, γιατί κι αυτός μικρός δεν είναι, έτσι;

 

Η Μήδεια και το Προάστιο Πρότυπο

Όχι, να το παινευτούμε αλλά ο Δημήτρης Γαλάνης, οι αντιδήμαρχοί του και το προσωπικό του Δήμου αξίζουν συγχαρητήρια! Πολύ καλά τα κατάφεραν κι αντιμετώπισαν τη θεομηνία που μας έπληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τώρα θα ρωτήσετε: γιατί παινεύεστε; -μαζί τα κάνατε; Τι λέτε καλέ; Η γράφουσα ίσαμε το μπαλκόνι της πήγε και πολύ ήτανε! Άλλοι χωθήκανε στα χιόνια και εκτεθήκανε στο βοριά που ξύριζε κυριολεκτικά! Αλλά, όπως και να το κάνεις, όταν στηρίζεις μια διοίκηση χαίρεσαι διπλά όταν τα καταφέρνει. Ε, και όσο  να ‘ναι παινεύεσαι και λίγο! Καταλάβατε;

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά κακά τα ψέματα, οι αστικοί δήμοι δεν είναι προετοιμασμένοι για χιονιάδες και βαρδάρηδες. Δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις, ούτε τον μηχανολογικό εξοπλισμό για να τα βγάλουνε πέρα στις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Και τις διακοπές ρεύματος εξαιρετικά τις χειριστήκανε, και πάνω από δύο μέρες –στη χειρότερη των περιπτώσεων, νοικοκυριό δεν ξέμεινε από ρεύμα.

Και βέβαια, υπήρξε πολύ δουλειά στο πράσινο από την προηγούμενη χρονιά που έπεσε η Ελένη Ζέππου με τα μούτρα και -αντάμα με το προσωπικό του Δήμου και τις εργολαβίες, ξεκαθάρισε τον τόπο από χιλιάδες τόνους φυτικά. Και θα ήταν ακόμα περισσότερα τα φυτικά και ίσως είχαν πέσει λιγότερα δέντρα, αν κάθε φορά που επρόκειτο να κοπεί ένα δέντρο –που είχε λήξει ο χρόνος ζωής του,  δεν έπεφταν μονοί-διπλοί δημότες κι αντιπολίτευση να το εμποδίσουν. Είπαμε, εδώ η ανθρώπινη ζωή έχει ημερομηνία λήξης δεν θα έχουν τα δέντρα; Τι να κάνουμε!

Κάποιοι τώρα, μου είπανε πως σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε βγει στους δρόμους και βοηθούσε με όποιο τρόπο μπορούσε! Τςςςς! Αστειεύομαι, κανείς δεν μου το είπε… σκέφθηκα, όμως, ότι μπορεί και να έγινε και να μην το έμαθα, γιατί στις μεγάλες στιγμές και στις μεγάλες ανάγκες συνηθίζεται η αντιπολίτευση να βγαίνει στο προσκήνιο και να βοηθάει.

Γιατί, πώς το έχουμε, δηλαδή; Χα, χα! Τώρα εσείς έχετε τα γένια, πάρτε και τα χτένια κι όταν έρθει η σειρά μας στη διοίκηση τότε θα βγούμε να βοηθήσουμε! Έτσι το ‘χουμε; Όχι, τίποτα άλλο, αλλά καλό είναι να το ξέρουμε, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις η κριτική δε μετράει η συμμετοχή υπολογίζεται!

Κι έχει και Δημοτικό Συμβούλιο σε κανένα τρίωρο από τώρα και περιμένω να ακούσω τι θα πούνε! Θα κριτικάρουνε εκ του ασφαλούς;

Πάντως δυο πράγματα θα τονίσω πριν κλείσουμε: πως το Προάστιο πρότυπο, ως διοίκηση, έχει μόνο ενάμισι χρόνο εμπειρία στη διαχείριση των όποιων φαινομένων -με εξαίρεση, βέβαια, κάποια στελέχη του, οπότε  πολύ καλά τα κατάφερε. Κι ότι ο Παντελής Ξυριδάκης δεν ξέρω αν βγήκε στους δρόμους, αλλά τουλάχιστον επικοινώνησε με την ομάδα δράσης για να μάθει τι συμβαίνει στην πόλη του.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις