Περισσότερη ασφάλεια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Περισσότερη ασφάλεια

της Όλγας Μενεμενόγλου

Στη λύση της τοποθέτησης αναλαμπόντων σηματοδοτών Led  δύο πεδίων με φωτοβολταϊκή τροφοδοσία προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει  την επικινδυνότητα για τροχοφόρα και πεζούς σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου.

Στο Νέο Ψυχικό, στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Σεφέρη, όπου συχνά γίνονται ατυχήματα ενώ ταυτόχρονα  είναι και η διαδρομή που ακολουθούν δεκάδες μαθητές και γονείς  με κατεύθυνση το 1ο νηπιαγωγείο και δημοτικό. Το δεύτερο σημείο βρίσκεται μπροστά στο Πεντάγωνο στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Σικελιανού, όπου οι διερχόμενοι οδηγοί της οδού Μακρυγιάννη συχνά παραβιάζουν το stop με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά τρακαρίσματα.

Στη Φιλοθέη επικίνδυνη διασταύρωση είναι η συμβολή των οδών Αγίας Φιλοθέης και Βενιζέλου, όπου ο δρόμος εκεί προσφέρεται για την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων. Ακολούθως στο Ψυχικό επικινδυνότητα παρουσιάζει η συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Παπαναστασίου.

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε σημείο θα τοποθετηθούν δύο φανοί για να είναι ορατοί στους οδηγούς που κινούνται και στα δύο ρεύματα.

Τα φανάρια θα αναβοσβήνουν προειδοποιητικά ώστε να εφιστούν την προσοχή των οδηγών.

Οι συγκεκριμένοι φανοί έχουν τοποθετηθεί και σε όμορους δήμους, με ικανοποιητικά αποτελέσματα στη μείωση των ατυχημάτων όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, ενώ για την τοποθέτησή τους έδωσε το πράσινο φως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παράλληλα, σε όλες τις εισόδους και των τριών κοινοτήτων θα τοποθετηθούν μέσα στον Απρίλιο, μεγάλες ξύλινες πινακίδες, κατασκευασμένες με οικολογικά υλικά, διπλής όψεως, όπου θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών για την είσοδό τους στον οικιστικό ιστό και την ελάττωση της ταχύτητάς τους.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις