Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και ενημερωτικά

της Όλγας Μενεμενόγλου


Μεταφορά κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού


Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, συμμετέχοντας στο μεγάλο στοίχημα να μην χαθεί κανένα εμβόλιο στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, προσφέρει την μεταφορά των κατοίκων του Δήμου  προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα covid-19.  Η νέα αυτή υπηρεσία του Δήμου αφορά όλους τους κατοίκους που δεν έχουν ίδιο μέσο, ανθρώπους μοναχικούς, ευάλωτες ομάδες, άτομα που δεν έχουν κάποιον οικείο να τους εξυπηρετήσει, ή άτομα που λόγω κινητικού προβλήματος  ο συγγενής – φροντιστής χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Η μετακίνηση από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων τα οποία ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Για να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν στο Γραφείο Δημάρχου 213 2014705 είτε στο 15310 το πενταψήφιο νούμερο που εξυπηρετεί εδώ και ένα χρόνο αιτήματα και ανάγκες κατοίκων.

Περισσότερη ασφάλεια


Στη λύση της τοποθέτησης αναλαμπόντων σηματοδοτών Led  δύο πεδίων με φωτοβολταϊκή τροφοδοσία προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει  την επικινδυνότητα για τροχοφόρα και πεζούς σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου.

Στο Νέο Ψυχικό, στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Σεφέρη, όπου συχνά γίνονται ατυχήματα ενώ ταυτόχρονα  είναι και η διαδρομή που ακολουθούν δεκάδες μαθητές και γονείς  με κατεύθυνση το 1ο νηπιαγωγείο και δημοτικό. Το δεύτερο σημείο βρίσκεται μπροστά στο Πεντάγωνο στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Σικελιανού, όπου οι διερχόμενοι οδηγοί της οδού Μακρυγιάννη συχνά παραβιάζουν το stop με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά τρακαρίσματα.

Στη Φιλοθέη επικίνδυνη διασταύρωση είναι η συμβολή των οδών Αγίας Φιλοθέης και Βενιζέλου, όπου ο δρόμος εκεί προσφέρεται για την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων. Ακολούθως στο Ψυχικό επικινδυνότητα παρουσιάζει η συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Παπαναστασίου.

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε σημείο θα τοποθετηθούν δύο φανοί για να είναι ορατοί στους οδηγούς που κινούνται και στα δύο ρεύματα.

Τα φανάρια θα αναβοσβήνουν προειδοποιητικά ώστε να εφιστούν την προσοχή των οδηγών.

Οι συγκεκριμένοι φανοί έχουν τοποθετηθεί και σε όμορους δήμους, με ικανοποιητικά αποτελέσματα στη μείωση των ατυχημάτων όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, ενώ για την τοποθέτησή τους έδωσε το πράσινο φως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παράλληλα, σε όλες τις εισόδους και των τριών κοινοτήτων θα τοποθετηθούν μέσα στον Απρίλιο, μεγάλες ξύλινες πινακίδες, κατασκευασμένες με οικολογικά υλικά, διπλής όψεως, όπου θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών για την είσοδό τους στον οικιστικό ιστό και την ελάττωση της ταχύτητάς τους.

Δωρεάν WiFi στις πλατείες Blue Bell και Αγίας Σοφίας


Το πρόγραμμα Wifi4EU: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-free-wi-fi-europeans/, ξεκίνησε στον Δήμο μας από δύο κεντρικές πλατείες, την πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό και την Α’ Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell), στο Ψυχικό.

Όπως μας ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος: «στόχος μας είναι στο επόμενο άμεσο διάστημα να επεκτείνουμε το δίκτυο δωρεάν προσβασης στο WiFi και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, έτσι ώστε οι κάτοικοι του Προαστίου μας να έχουν άμεση πρόσβαση και με υψηλές ταχύτητες σύνδεση στο διαδίκτυο. Έχουμε ήδη μπει σε μια νέα, δυναμική και ψηφιακή εποχή στο Προάστιο μας!»

Νέα ήθη και στους γάμους


Ονοματοδοσίες και σύμφωνα συμβίωσης κερδίζουν έδαφος έναντι πολιτικών και θρησκευτικών γάμων και βαφτίσεων. Η εποχή της πανδημίας εισάγει προφανώς νέα έθιμα στον Δήμο μας. Όπως μας είπε η ληξίαρχος του Νέου Ψυχικού κάθε μήνα δηλώναμε δέκα θρησκευτικούς γάμους ενώ τα σύμφωνα συμβίωσης δεν έπιαναν διψήφιο αριθμό κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, έχει δηλωθεί μόνο ένας θρησκευτικός γάμος και δέκα σύμφωνα συμβίωσης!

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις