Ήρθε η ώρα να φτιάξετε Κορεάτικο λάχανο τουρσί (Kimchi) στο σπίτι!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε Κορεάτικο λάχανο τουρσί (Kimchi) στο σπίτι!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΑΜΑΤ

 

Το κορεάτικο superfood της μακροζωίας!


Υλικά

2 κιλά κινέζικο λάχανο

50γρ. θαλάσσιο αλάτι

2φλ. Καρότο σε λεπτές φέτες

20γρ. φρέσκο τζίντζερ

6 σκελίδες σκόρδο

5 ασκαλώνια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

5 κ.σ Gochugaru (Κορεάτικο Τσίλι σε σκόνη)

2 κ.σ εκχύλισμα ψαριού

2 κ.γ ζάχαρη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κόβουμε το κινέζικο λάχανο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε νερό έως ότου καλυφθεί το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  4. Αφαιρούμε την άλμη από το μπολ κρατώντας τη σε ένα άλλο μπολ, ξεπλένουμε και προσθέτουμε στο κινέζικο λάχανο τα καρότα κομμένα σε φέτες, τα ασκαλώνια κομμένα στα τέσσερα και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μπαστουνάκια.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, το εκχύλισμα ψαριού, το Gochugaru , το σκόρδο και τη ζάχαρη. Πολτοποιούμε και ανακατεύουμε την πάστα με τα λαχανικά.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε βαζάκια προσθέτοντας την άλμη που έχουμε κρατήσει.
  7. Τοποθετούμε το καπάκι, κλείνουμε τα βάζα και βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από τρεις ημέρες το kimchi είναι έτοιμο για κατανάλωση.
  8. Στις δύο εβδομάδες το kimchi αποκτά την ιδιαίτερη γεύση του. Όσο βρίσκεται μέσα στην άλμη θα γίνεται ποιο γευστικό και θα συντηρείτε για μήνες.

Enjoy!!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις