Ημερίδα με θέμα ««Η τέχνη του λόγου και της επικοινωνίας στο δημοκρατικό σχολείο»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ημερίδα με θέμα ««Η τέχνη του λόγου και της επικοινωνίας στο δημοκρατικό σχολείο»

Η ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ, μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού LA SALLE, σε συνεργασία με: το ΔΜΠΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του ΕΚΠΑ και του ΠΤΝ/ΠΔΜ, το Eργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας», και με τη συμβολή του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνει την  1η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 09:00 – 20:00 με θέμα:

«Η τέχνη του λόγου και της επικοινωνίας στο δημοκρατικό σχολείο»

Η Ημερίδα απευθύνεται σε καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς, φοιτητές και φίλους της ρητορικής τέχνης και του θεάτρου. Οι εγγραφές γίνονται με ηλεκτρονική αίτηση στο σάιτ της Σχολής www.ursulines.gr έως την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη,  θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας MS Teams.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια με πλούτο θεμάτων, που θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς.

​Ο κ. Βασίλειος Σπυρογιάννης, Γενικός Διευθυντής Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών δηλώνει τα εξής: Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, συνδυάζοντας την εκπαιδευτική και πολιτισμική παράδοση 350 χρόνων με τη διαρκή αναζήτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ανάγκες που δημιουργεί η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, επιδιώκει τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας την καθοριστική τους συμβολή, κατά την εκπαιδευτική πράξη, στην καλλιέργεια του πνεύματος, των ανθρωπιστικών αξιών της δημοκρατικής κουλτούρας και της κοινωνικής συνείδησης των νέων μας.

Με αίσθημα ευθύνης, διοργανώνουμε αυτήν την Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα υπηρετώντας πρώτιστα τον εκπαιδευτικό μας ρόλο αλλά και το διαχρονικό και καθολικό αίτημα για πολιτισμό.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες/ους, όσοι συμβάλλετε στην απρόσκοπτη υλοποίηση της Ημερίδας αυτής.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις