Αναβαθμίζεται το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού – έργο αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναβαθμίζεται το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού – έργο αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής


Ποδαρικό με 600.000€ από ΦΙΛΟΔΗΜΟ


Της Όλγας Μενεμενόγλου

Κάτοψη Αθλητικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου

Εγκρίθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι η αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού ύψους 1.200.000€.

Να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα προάστιο πρότυπο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ξεκινάει την υλοποίηση του οράματος του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη με το  έργο στο Αθλητικό Κέντρο. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη υποβολή πλήρους φακέλου της Διοίκησης Γαλάνη με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ» που κατατέθηκε επί αντιδημαρχίας Νίκου Ζερβού τέλη του 2019.

Αίθουσα πολλαπλών-κάτοψη δώματος 

Αμέσως μετά εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και 14 μήνες αργότερα η χρηματοδότηση του έργου εγκρίνεται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων (ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1ΔΙΣ).

Αίθουσα πολλαπλών-κάτοψη ισογείου

Αναλυτικά ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται στο ποσό  1.200.000€ και από αυτά το πρόγραμμα χρηματοδοτεί το 50% ήτοι 600.000€. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από ίδιους πόρους του δήμου. Σημειώνεται ότι η τελική οικονομική συμμετοχή του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού θα είναι μικρότερη διότι κατά την δημοπρασία του έργου θα υπάρξουν εκπτώσεις των αναδόχων προς όφελος του Δήμου όπως είθισται σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

Αίθουσα πολλαπλών-κάτοψη παταριού

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση όλων σχεδόν των κτιρίων και των αθλητικών χώρων. Στο κεντρικό κτίριο έχει προβλεφθεί εγκατάσταση εξωτερικού ασανσέρ  προκειμένου όλο το κτίριο να είναι επισκέψιμο και χρηστικό από τους κατοίκους ή επισκέπτες με κινητικά προβλήματα. Η ισόγεια αίθουσα θα αναβαθμιστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί για θεατρικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η σκηνή θα γίνει αναδιπλούμενη ώστε να μικραίνει και να μεγαλώνει ανάλογα με τις ανάγκες και θα τοποθετηθούν τηλεσκοπικά καθίσματα στην αίθουσα .

Θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι χώροι για παρασκήνια ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα συσκότισης (black out rollers).

Η υπόγεια αίθουσα θα γίνει κατ΄ αποκλειστικότητα αίθουσα γυμναστικής. Θα μεταφερθούν οι τουαλέτες που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο ώστε να αυξηθεί το εμβαδόν της και να δημιουργηθούν αποδυτήρια.

Στους εξωτερικούς αθλητικούς χώρους θα ανακατασκευαστούν οι επιστρώσεις δαπέδων. Θα αλλαχτούν σε όλα τα κτήρια τα πατώματα, ανάλογα με την χρήση κυρίως με αντιολισθητικά δάπεδα, θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα και τα τζάμια, θα τοποθετηθεί εξαερισμός σε όλες τις αίθουσες και τα αποδυτήρια και τέλος θα αγοραστούν καινούρια συστήματα ψύξης – θέρμανσης. Οι τσιμεντένιες κερκίδες θα βαφτούν ενώ οι μεταλλικές θα αντικατασταθούν με καινούριες. Επίσης θα αντικατασταθούν όλα τα στέγαστρα.

Αίθουσα πολλαπλών-κάτοψη υπογείου

Προσβάσιμο σε όλους

Το εξωτερικό ασανσέρ στο κεντρικό κτήριο, οι χώροι υγιεινής ΑμεΑ, οι ράμπες που θα κατασκευαστούν στις καινούριες κερκίδες αλλά και η κατασκευή πλατφόρμας για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, ημηχανική κάλυψη της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ αποδυτηρίων και υπαίθριου χώρου κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και η τοποθέτηση ανελκυστήρα πισίνας θα κάνουν τον μεγάλο αυτό αθλητικό χώρο έναν χώρο προσβάσιμο σε όλους.

Αίθουσα πολλαπλών – Τομή Α-Α

Λύνεται και το χρόνιο πρόβλημα της πλημμύρας

Ένα πρόβλημα από κατασκευής σχεδόν του Αθλητικού Κέντρου που άφηνε κλειστό τον αθλητικό χώρο για μέρες ήταν αυτό της υπερχείλισης νερών από τα φρεάτια όταν έβρεχε. Πλημμύριζαν τα αποδυτήρια, τα γραφεία της διοίκησης και οι υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπιζόταν με αποφράξεις και άντληση νερών με ειδικά μηχανήματα ιδιώτη.

Στην μελέτη αυτή έχει προβλεφθεί η συντήρηση, η επισκευή, η διασκευή και η τμηματική αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων πέριξ του κτιρίου για την αποφυγή εισροής υδάτων, και θεωρείται από τα σημαντικότερα έργα για τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο.

Αποδυτήρια – κάτοψη υπογείου

Πότε ξεκινάει

Κάθε έργο περνάει από τέσσερις φάσεις, όπως εξηγεί στα τοπικά νέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Φωτιάδης,  για να φτάσουμε σε εκείνο το χρονικό σημείο που ο εργολάβος θα υπογράψει την σύμβαση και θα ξεκινήσει την υλοποίηση της μελέτης.

  • Πλήρης φάκελος
  • Χρηματοδότηση
  • Διαγωνισμός
  • Υπογραφή σύμβασης και εκτέλεση

Γραφεία ΟΚΑΠΑ και περιβάλλον χώρος δεξαμενών 

Ο φάκελος της μελέτης ήταν πλήρης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα από τους μηχανικούς και αρχιτέκτονες κ.κ. Δήμητρα Σταύρου, Παραμπάτη Κατερίνα και Μάκη Ευαγγελόπουλο. Κατά συνέπεια εγκρίθηκε η χρηματοδότηση οπότε προχωράμε στην τρίτη φάση του διαγωνισμού ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο δίμηνο λόγω γραφειοκρατίας. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς έργα της τάξεως τέτοιων μεγάλων ποσών περνούν χρίζουν έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του 2022.

Τομή χώρου κολυμβητηρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις