Τεράστιο έργο στα σχολικά κτίρια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τεράστιο έργο στα σχολικά κτίρια

Μια τιτάνια προσπάθεια ενάμισι περίπου έτους  της διοίκησης του Δημήτρη Γαλάνη για την αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας.


Σχολεία υψηλού επιπέδου για όλους. Θεαματικές αλλαγές. Προεκλογικές εξαγγελίες που έγιναν άμεσα πράξεις.

Αλίκη Γκιζελή, Δημήτρης Φωτιάδης, οι πρόεδροι των Επιτροπών που έβαλαν πλάτη για τις αλλαγές στα σχολεία.


γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

ρεπορτάζ και έρευνα από την Όλγα Μενεμενόγλου


Ένα πολύ μεγάλο έργο αναβάθμισης όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας ξεκίνησε η διοίκηση Γαλάνη το Σεπτέμβριο του 2019 και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πρόκειται για ένα δεκαεπτάμηνο, μέχρι στιγμής,  έργο, που έρχεται να απαντήσει στις πολύχρονες ανάγκες των σχολείων, να λύσει τα προβλήματα που επί μακρόν ταλάνιζαν τις εκπαιδευτικές κοινότητες και να καλύψει τα κενά που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Να τονίσουμε ότι ο Δημήτρης Γαλάνης, με αυτό το έργο, υλοποιεί ένα μεγάλο αριθμό από τις προεκλογικές του προτεραιότητες, αφού στο πρώτο κιόλας διάστημα της τετραετίας του κάνει πράξη τις εξαγγελίες του. Έτσι, τα σχολεία υψηλού επιπέδου για όλους, ο εκσυγχρονισμός του διδακτικού εξοπλισμού όλων των σχολείων, το δημόσιο ψηφιακό σχολείο, όπου τα μαθήματα θα γίνονται  με τη χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και το δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών υλοποιήθηκαν.

Οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Αλίκη Γκιζελή και Δημήτρης Φωτιάδης ενστερνίζονται το όραμα του Δημάρχου και εργάζονται άοκνα για την πραγμάτωσή του. Ένα περίπου χρόνο μετά, με το έργο να βρίσκεται σε εξέλιξη –καθώς οι ανάγκες υπερέβησαν τους σχεδιασμούς, η Σοφία Γαβριηλίδου και ο Σωκράτης Χαμαλίδης παίρνουν την σκυτάλη από τους προέδρους και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ-ΤΑΞΕΙ 

Μια μικρή αναδρομή, για να θυμηθούμε ότι από την πρώτη ημέρα ης ανάληψης των καθηκόντων του ο Δημήτρης Γαλάνης  δρομολογήθηκε, εκ των συνθηκών, στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των αθλητικών χώρων.

Σεπτέμβρης του 2019 κι ενώ οι χώροι αθλητισμού και οι αύλειοι χώροι σχολείων πανελλαδικά παραμένουν κλειστοί από τον Ιούλιο (δείτε θανατηφόρο από διαβρωμένη μπασκέτα στη Χίο) η νέα διοίκηση Γαλάνη ξεκινά τους πρώτους ελέγχους με στόχο να ανοίξει άμεσα σχολεία και αθλητικούς χώρους. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν την επικινδυνότητα και την εγκατάλειψη, στα περισσότερα τουλάχιστον σχολεία. Και φυσικά την έλλειψη ελέγχου, από την προηγούμενη διοίκηση μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο νέος Δήμαρχος έχοντας υψηλή αίσθηση των καθηκόντων που ανέλαβε,  σηκώνει τα μανίκια και ξεκινά να εργάζεται βήμα-βήμα, με βάση ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο διαρκώς εξελισσόταν και εξελίσσεται, γιατί οι ανάγκες που προέκυψαν αποδείχθηκαν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ο ίδιος είχε υπολογίσει.

Τον Νοέμβριο του 2019 συγκροτεί τις δύο σχολικές επιτροπές και επιβεβαιώνει σε όλους μας ότι γνωρίζει να αξιοποιεί αποτελεσματικά το πολιτικό δυναμικό του συνδυασμού του, βάζοντας στο τιμόνι της Α’  βάθμιας την Αλίκη Γκιζελή και τον Δημήτρη Φωτιάδη στην Β ’βάθμια, ενώ στελεχώνει τις επιτροπές με ανθρώπους που ασχολούνται με θέματα παιδείας και έχουν όρεξη και μεράκι να δουλέψουν.

Οι δύο πρόεδροι είναι γνωστοί για την εργατικότητα, τη μαχητικότητά τους, όπως επίσης  και για την αποτελεσματικότητά τους. Και αυτό το γνώριζαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την αυτοδιοικητική τους πορεία και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τα θέματα. Αυτό που ίσως δεν γνώριζε κανείς είναι ο συναδελφικός δεσμός που προέκυψε μεταξύ τους. Με κοινά χαρακτηριστικά τους τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την δημοκρατία ανάμεσα στα μέλη των επιτροπών τους, κατάφεραν αν εμφυσήσουν σε όλα τα μέλη το ίδιο κοινό όραμα. Πολλές φορές έτρεξε ο ένας για τον άλλον, μόνο και μόνο για να τελειώσει ένα έργο, χωρίς να έχουν στο νου τους το «φαίνεσθαι» αλλά με σταθερή προσήλωση στην πραγματοποίηση του οράματος.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, ξεσπάει η πανδημία, ενώ «σκάει» στα χέρια της κυρίας Γκιζελή η βόμβα των προνηπίων, καθώς έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ένας νόμος σε ισχύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καν ασχοληθεί! Οπότε, η εκπαιδευτική κοινότητα ήταν υποχρεωμένη να στεγάσει 150 περίπου μαθητές επιπλέον. Και αυτό που φαινόταν αδύνατο στις αρχές του 2020, τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους γίνεται πράξη∙  πέντε ολοκαίνουργιες αίθουσες, με ευρωπαϊκά πρότυπα ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τα προνήπια.

Είναι φανερό ότι το έργο υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Οι δύο πρόεδροι, δεν παίρνουν πάνω τους την επιτυχία, αλλά με ένα στόμα μιλούν για γονείς με αμέριστο ενδιαφέρον, για διευθυντές και εκπαιδευτικό προσωπικό που αγαπά τα παιδιά και ονειρεύονται και σχεδιάζουν μαζί τους, αλλά και για τα μέλη των σχολικών επιτροπών. Ο Δημήτρης Φωτιάδης δείχνει τον Σωκράτη Χαμαλίδη στον οποίο έδωσε και την σκυτάλη στα τέλη του 2020, ενώ η Αλίκη Γκιζελή την Σοφία Γαβριηλίδου.

«Είναι τόση η γραφειοκρατία, αλλά και η οργάνωση πίσω από κάθε έργο που βλέπουν οι δημότες να υλοποιείται, που δεν θα γινόντουσαν ούτε τα μισά αν δεν υπήρχαν οι αφανείς ‘’εργάτες’’» μας δηλώνει η Αντιδήμαρχος.

Στο έργο που θα δείτε να ξεδιπλώνεται παρακάτω, λείπουν τα ονόματα όλων αυτών των «αφανών εργατών» που συνέβαλαν στην υλοποίησή του.

O Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα στα σχολεία Μιχάλη Μιχαλόπουλο

Σε όλα τα κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει γίνει έλεγχος των καυστήρων, καθαρισμός όλων των υδρορροών και αναγόμωση των πυροσβεστήρων


Λύκειο Νέου Ψυχικού


Ανακαινίστηκε όλος ο αύλειος χώρος που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. Στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου τοποθετήθηκαν νέοι τάπητες και έγιναν και οι απαραίτητοι χρωματισμοί ανάλογα με το άθλημα. Αγοράστηκαν επίσης νέα τέρματα για το 5χ5, καθώς και μπασκέτες.

ο αύλειος χώρος

Ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου με καινούργιο φωτισμό, προβολείς και βαψίματα. Συγκεκριμένα επιδιορθώθηκαν οι ζημιές από την υγρασία, σοβατίστηκαν τα τοιχία και το ταβάνι όπου από την υγρασία είχε αποκαλυφθεί ο σκουριασμένος σιδηρός οπλισμός κι έγινε καινούργια μόνωση στην ταράτσα.

λυκειο νεου ψυχικου
οι τουαλέτες των καθηγητών

Βάφτηκε εξωτερικά η αίθουσα πολλαπλών  και όλα τα κτίρια του σχολείου που έχουν πρόσοψη στην οδό Μακρυγιάννη. Ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες των καθηγητών, βάφτηκαν τα γραφεία τους και έγινε αναβάθμιση καινούργιας τεχνολογίας σε όλο το δίκτυο ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό,  προκειμένου να λειτουργήσουν όλοι οι νέοι διαδραστικοί πίνακες που τοποθετήθηκαν.

Όλα τα καλώδια περάστηκαν στα απαραίτητα κανάλια. Τοποθετήθηκαν μεταλλικές ασφάλειες εξωτερικά σε όλες τις αίθουσες για την ασφάλεια του σχολείου, μετά τις καταστροφές που έγιναν στη διάρκεια της τελευταίας κατάληψης.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχουν τοποθετηθεί καινούργια φωτιστικά και έχει βαφτεί εξωτερικά.

ηλεκτρολογικά κανάλια – νέο δίκτυο

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η  κατασκευή ενός μεγαλύτερου φρεατίου απορροής ομβρίων, διότι το προηγούμενο φρεάτιο βούλωνε και τα νερά της βροχής έμπαιναν μέσα στο σχολείο και έφταναν σε αίθουσες και στα γραφεία ων καθηγητών.

νέο φρεάτιο ομβρίων – φανερή η διαφορά με το παλιό

Το σχολείο εξοπλίστηκε με νέο φωτοτυπικό, υπολογιστές και 10 air condition.  Οι εργασίες στο Λύκειο, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο, θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2021 με τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου και την ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν πρότυπο χώρο εκδηλώσεων. Να τονίσουμε ότι την ανακατασκευή της συγκεκριμένης αίθουσας θα την αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία. Θα τοποθετηθούν καθίσματα θεάτρου, θα ανακατασκευαστεί η υπάρχουσα σκηνή, θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός σκηνής, νέες κουρτίνες, ηχητικά και μόνωση.

 

1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού


η αίθουσα πολλαπλών

Ολοκληρώθηκε το βάψιμο και έπονται οι εργασίες για την σκηνή και την τοποθέτηση καινούριων κουρτινών

Πρόκειται για ένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα σχετικά, καθώς έχει μόλις 20 περίπου χρόνια ζωής. Εδώ, έγιναν ελαιοχρωματισμοί και αποκαταστάσεις σε εννέα αίθουσες, διαδρόμους και κλιμακοστάσια, γραφεία καθηγητών και εξωτερικά σε χώρους όπως οι ράμπες και τα τοιχία. Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχαν γίνει στα κερκίδες του  θεάτρου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο, ενώ αλλάχτηκαν τα φωτιστικά σώματα στους διαδρόμους.

Δημήτρης Γαλάνης, Αλίκη Γκιζελή, Σοφία Γαβρηιλίδου και Δημήτρης Φωτιάδης σε έναν έλεγχο στην πρόοδο των εργασιών στα σχολεία.

Αγοράστηκε καινούργιο φωτοτυπικό και 12 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με αποτέλεσμα η κάθε αίθουσα να έχει τον δικό της υπολογιστή.  Αναβαθμίστηκε το δίκτυο των υπολογιστών, αγοράστηκαν διαδραστικοί πίνακες και καινούργιες κουρτίνες για τις αίθουσες.

Οι υπόγειοι χώροι καθαρίστηκαν, ξηλώθηκε ο παλιός λέβητας πετρελαίου και δημιουργήθηκε νέος αποθηκευτικός χώρος. Να σημειώσουμε ότι καινούργιες κουρτίνες θα τοποθετηθούν μέχρι τον Μάρτιο σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού


Βάφτηκε η αίθουσα πολλαπλών, αφαιρέθηκαν οι παλιές, σάπιες και φθαρμένες σωληνώσεις που κρέμονταν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, τοποθέτησαν νέα θερμαντικά πάνελ, έγινε μεταφορά των σωληνώσεων και τοποθετήθηκαν καινούργιες και μονωμένες. Στο πρόσφατο κλείσιμο των σχολείων βάφτηκαν επίσης και όλες οι αίθουσες. Οι υπόγειοι χώροι όπου υπήρχε το λεβητοστάσιο έχουν καθαριστεί και βαφτεί ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Στα γραφεία καθηγητών έχουν αντικατασταθεί τα θερμαντικά σώματα με πάνελ και έχουν γίνει οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί. Αλλάχτηκαν όλα τα σάπια καλοριφέρ, περίπου 10 σώματα, και  αντικαταστάθηκαν με καινούργια νέας τεχνολογίας. Επίσης αλλάχτηκαν όλα τα παλιά καζανάκια στις τουαλέτες με άλλα σύγχρονης κατασκευής.  Ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου η αίθουσα των γερμανικών. Πρόκειται για μια αίθουσα η οποία αρχικά ήταν αποθηκευτικός χώρος και στα μετέπειτα χρόνια την είχαν καθαρίσει και τοποθετήσει θρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες του τότε 3ου και 4ου Δημοτικού σχολείου. Με την εγκατάσταση εκεί του 2ου Γυμνασίου η αίθουσα χρησιμοποιείται ως αίθουσα γερμανικών, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία πρόβλεψη για μια σωστή και λειτουργική αίθουσα διδασκαλίας. Σήμερα, έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές, έχει τοποθετηθεί καινούργιο πάτωμα και νέο ηλεκτρολογικό δίκτυο.

αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης

Το σημαντικότερο έργο όμως σε αυτό το σχολείο είναι ότι λύθηκε το από 20αετίας αποχετευτικό πρόβλημα. Το σχολείο πολλές φορές έμενε κλειστό γιατί έφραζαν και υπερχείλιζαν τα φρεάτια από λύματα. Κατασκευάστηκε λοιπόν,  νέο δίκτυο ύδρευσης από το κεντρικό φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ στα δύο φρεάτια του αύλειου χώρου. Τέλος,  αποκαταστάθηκαν και τα σπασμένα φιλέτα μαρμάρου στον αύλειο χώρο, ενώ αγοράστηκαν υπολογιστές και λαπτοπ που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του σχολείου.

Τα παραπάνω έργα αποτυπώνει η Διευθύντρια του σχολείου κυρία Πατσιάδου στην επιστολή που έχει στείλει στον Δήμαρχο κύριο Γαλάνη καθώς και στους δύο Προέδρους των σχολικών επιτροπών, πρώην και νυν, Δημήτρη Φωτιάδη και Σωκράτη Χαμαλίδη:

“ΘΕΜΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Με το παρόν επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη συνδρομή σας στην προσπάθεια αποκατάστασης πολλών τεχνικών προβλημάτων που λόγω παλαιότητας και χρήσης ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στο ενδιαφέρον και την αποφασιστικότητα που επιδείξατε, ολοκληρώθηκαν μια σειρά από σημαντικές εργασίες: Εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί και επιδιορθώσεις σε όλο το σχολικό συγκρότημα, επιδιόρθωση δικτύου αποχέτευσης, αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων, πέρασμα πλακιδίων στην αίθουσα Γερμανικών, στο δωμάτιο του σχολικού φύλακα και στον προθάλαμο του λέβητα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ανακαίνιση του σχολικού κυλικείου, τοποθέτηση νέων σωληνώσεων και ειδών υγιεινής στις μαθητικές τουαλέτες (καζανάκια), ελαιοχρωματισμοί στις διδακτικές αίθουσες και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έργα στο δίκτυο ύδρευσης για τοποθέτηση καινούργιων σωληνώσεων, ενίσχυση του πρασίνου στον αύλειο χώρο, επέκταση των γραμμών internet στις αίθουσες διδασκαλίας, κλπ. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον των εκπροσώπων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την εκπαίδευση των μαθητών/τριών που φοιτούν στα σχολεία ευθύνης του. Αποδεικνύει επίσης τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν αυτή διοικείται από άξιους και ικανούς εκπροσώπους.
Με εκτίμηση,  Η  Δ/ντρια -Δρ.  Μαγδαληνή Πατσιάδου –  ΠΕΟ2″                                                                                                                                                                                                                                        

 

1ο Δημοτικό και νηπιαγωγείο Νέου Ψυχικού


Όλο το συγκρότημα του σχολείου βάφτηκε εξωτερικά. Στρώθηκε καινούργιος τάπητας στις αθλητικές εγκαταστάσεις με χρωματισμούς. Αγοράστηκαν  καινούργια τέρματα ποδοσφαίρου, έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες και αναβαθμίστηκε το δίκτυο. Τοποθετήθηκαν σίτες στα wc, αγοράστηκαν καρέκλες για την αίθουσα υπολογιστών και 40 μονοθέσια θρανία για τις 2 μικρές αίθουσες διδασκαλίας, προκειμένου να λειτουργήσουν με τις νέες συνθήκες λόγω covid-19.

αύλειος χώρος

Επίσης, προμήθευσαν το σχολείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και φορητούς. Οι τελευταίοι δόθηκαν δανεικοί σε μαθητές που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή τους. Αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε φυλάκιο που φιλοξενεί τον φύλακα του σχολείου ώστε και να προστατεύεται ο ίδιος από τις καιρικές συνθήκες αλλά και να εργάζεται καλύτερα ως προς την ασφάλεια των μαθητών και του σχολείου. Ενισχύθηκε ο εξωτερικός φωτισμός.

το φυλάκιο στον αύλειο χώρο
μονοθέσιο θρανίο

Στο νηπιαγωγείο δημιουργήθηκε νέα, σύγχρονη αίθουσα για τις ανάγκες των προνηπίων, έγινε επίστρωση όλης της αυλής με ελαστοσυνθετικό  τάπητα, πλακοστρώθηκε όλος ο αύλειος χώρος και έγιναν και κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες. Ταυτόχρονα έγινε πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αυξάνοντας  την επιφάνεια του κατά 60,00 m2.

 

2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού


Βάφτηκαν όλες οι αίθουσες του σχολείου εσωτερικά. Αλλάχτηκαν όλες οι υδρορροές του δώματος – της ταράτσας, διότι είχαν καταστραφεί. Επίσης έγιναν μονώσεις στους φωταγωγούς γιατί έμπαιναν νερά. Αναβαθμίστηκε το δίκτυο και έγιναν ηλεκτρονικές εργασίες αναβάθμισης στο εργαστήριο της πληροφορικής. Τοποθετήθηκε προστατευτικό κιγκλίδωμα και αγοράστηκαν ρολοκουρτίνες. Αντικαταστάθηκε όλη η κεντρική παροχή ύδρευσης και έγιναν αρκετές ηλεκτρολογικές εργασίες.

 

 

3ο και 4ο Δημοτικό και νηπιαγωγείο Νέου Ψυχικού


Μετράει δύο δεκαετίες ζωής και πρόκειται για ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα όπου το καλοκαίρι έγιναν οι περισσότερες εργασίες καθώς δημιουργήθηκαν δύο νέες αίθουσες με WC  και κουζίνες για τις ανάγκες των προνηπίων. Να υπενθυμίσουμε ότι, καθαιρέθηκαν τοιχοποιίες, είδη υγιεινής, δημιουργήθηκαν νέες μεταλλικές θύρες εισόδου και παράθυρα από αλουμίνιο με μεγάλα ανοίγματα για φωτισμό και αερισμό των αιθουσών, τα δάπεδα και οι τοίχοι των χώρων υγιεινής επιστρώθηκαν και επενδύθηκαν με κεραμικά πλακίδια, ενώ οι αίθουσες με τάπητα από PVC.

δάπεδο αύλειου χώρου

Αρκετές εργασίες έγιναν και στον εξωτερικό χώρο, καθώς διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος -ενώθηκε με τον παρακείμενο αύλειο χώρο του υπάρχοντος νηπιαγωγείου, έτσι ώστε τα νήπια να προσέρχονται με ασφάλεια από την υπάρχουσα κύρια είσοδο, χωρίς όμως να δημιουργείται συνωστισμός.

δημοτικό στέγαστρο

Στο δημοτικό τώρα, έγινε αντικατάσταση της μόνωσης στην ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται προς την κατεύθυνση της Μεσογείων καθώς και στο κλιμακοστάσιο. Έγινε επίστρωση του εξωτερικού αύλειου δαπέδου με ελαστοσυνθετικό τάπητα σε επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. και επιδιορθώθηκαν τα στέγαστρα. Όλος ο ισόγειος χώρος εσωτερικά και εξωτερικά βάφτηκε.

 

Γυμνάσιο και Λύκειο Ψυχικού


Τα δύο αυτά σχολεία συστεγάζονται. Πρόκειται για ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα στο οποίο οι εργασίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Μέχρι σήμερα, στο Λύκειο Ψυχικού έχει γίνει  βάψιμο σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και στα γραφεία των καθηγητών. Αγοράστηκε νέο φωτοτυπικό

Στο Γυμνάσιο τώρα, ολοκληρώθηκαν τα βαψίματα στις αίθουσες διδασκαλίας, σε όλες τις αίθουσες των καθηγητών, του διευθυντή καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αλλαγής στις μαρμαροποδιές. Έγινε  ανακατασκευή στις τουαλέτες των μαθητών. (τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια, είδη υγιεινής και υδραυλικά). Τέλος ολοκληρώθηκαν και οι χρωματισμοί στον αύλειο χώρο.

 

Δημοτικό Ψυχικού


Το δημοτικό του Ψυχικού είναι ένα τεράστιο σχολείο που κατασκευαστικά, μπορούμε να πούμε ότι, αποτυπώνει μια παλαιότερη μορφή σχολείου. Εγκαινιάστηκε επί  πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη και διαθέτει έναν τεράστιο αύλειο χώρο με γήπεδα 5χ5, μπάσκετ, γήπεδα βόλεϋ, κ.ά. σε διαφορετικά επίπεδα.

κάγκελα ασφαλείας

 

Σήμερα τα συνεργεία εργάζονται ακόμα πυρετωδώς. Έχει ολοκληρωθεί ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των παιδιών με νέες τουαλέτες ευρωπαϊκού τύπου – να σημειώσουμε ότι οι δύο παλιές τουαλέτες ήταν εν αχρηστία και κατασκευάστηκαν επίσης τουαλέτες για τους δασκάλους. Τοποθετήθηκε νέα μόνωση και αντικαταστάθηκαν οι φθαρμένες υδρορροές. Στεγανοποιήθηκε η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου. Καθαρίστηκε το δώμα του σχολείου και κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε μεταλλική καταπακτή για να υπάρχει πρόσβαση στο δώμα.

η βιβλιοθήκη

Στον αύλειο χώρο έχουν δημιουργηθεί ξύλινα παγκάκια (σαν κερκίδες), έχει γίνει ξύλινη επένδυση στα παρτέρια με τα λουλούδια, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και δημιουργήθηκε ένα νέο φυλάκιο-οικίσκος για τον φύλακα.

Ξύλινες επενδύσεις σε παγκάκια και παρτέρια

Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα στις τουαλέτες που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών. Στο δώμα της νέας πτέρυγας του σχολείου έγιναν εργασίες επάλειψης με ασφαλτικό γαλάκτωμα, επίστρωση με μεμβράνες και επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας.

νέα κάγκελα προς τις τουαλέτες
Νέες τουαλέτες

Αγοράστηκαν διαδραστικοί πίνακες, δύο βιντεοπροβολείς, δύο νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο φορητά συστήματα ήχου και ως εκ τούτου αναβαθμίστηκε όλο το ηλεκτρονικό δίκτυο. Έχουν γίνει πολλές και νέες ηλεκτρολογικές εργασίες και -πολύ σημαντικό- τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρολογικός πίνακας.

Ηλεκτρολογικός πίνακας

Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες σε μια αίθουσα – αποθήκη προκειμένου να δημιουργηθεί μια αίθουσα μουσικής.

Αίθουσα μουσικής. Οι εργασίες ξεκίνησαν από ηλεκτρολογικά και δίκτυα

Το σχολείο διαθέτει και αίθουσα καλλιτεχνικών με εξαιρετικές δημιουργίες παιδιών που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σκοπός όπως μας είπε ο καθηγητής καλλιτεχνικών, κύριος Γάκας, είναι να βαφτεί εσωτερικά το σχολείο προκειμένου να εκθέσουν οι μαθητές τα έργα τους.

εικαστικά έργα των παιδιών. Αναμένουν το βάψιμο στο εσωτερικό για να τα εκθέσουν

 

Νηπιαγωγείο Ψυχικού


Αγοράστηκαν, φουρνάκι, ψυγείο, φωτοαντιγραφικό μηχάνημα και νέος πολυλειτουργικός εκτυπωτής. Έγιναν εργασίες χρωματισμών στο νέο παράρτημα του νηπιαγωγείου στην οδό Διαμαντίδου, τοποθετήθηκαν νέες ξύλινες πόρτες, παράθυρο, ντουλάπι κουζίνας με πάγκο, νεροχύτης, αντικαταστάθηκαν τα τζάμια με plexiglass, έγιναν τα απαραίτητα χωρίσματα με γυψοσανίδες, δημιουργήθηκε νέα παροχή κλιματιστικού και φωτισμού, καθώς και ύδρευσης και αποχέτευσης για την κουζίνα.

 

Λύκειο Φιλοθέης


λυκειο φιλοθεης
186 νέα φωτιστικά σώματα

Το Λύκειο της Φιλοθέης είναι ένα σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένο σχολείο με πολύ προσεγμένο σχεδιασμό και δόθηκε προς χρήση τον Απρίλιο του 2001.

η πίσω όψη του σχολείου

Εδώ αγοράστηκαν δέκα διαδραστικοί πίνακες και φυσικά έγινε και αναβάθμιση του δικτύου. Επίσης αγοράστηκαν για το σχολείο οκτώ air condition και τοποθετήθηκαν κουρτίνες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

η πρόσοψη του σχολείου

Βάφτηκαν τα κάγκελα  και δημιουργήθηκε στέγαστρο και δύο οικίσκοι εκεί όπου ήταν τα παλιά λεβητοστάσια.

Εξωτερικά έγιναν σε όλο το κτίριο ελαιοχρωματισμοί, έχουν αντικατασταθεί 168 φωτιστικά σώματα και τοποθετούνται νέες κουρτίνες ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων έχει ήδη τοποθετηθεί μικρή σκαλωσιά για να γίνουν εργασίες βαψίματος και επιδιόρθωσης.

νέα ντουλάπια στα γραφεία των καθηγητών

Επίσης έχει αναβαθμιστεί όλο το ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό δίκτυο. Στα γραφεία των καθηγητών κατασκευάστηκαν ξύλινα ντουλάπια.

μήνυμα σε εσωτερικό τοίχο του σχολείου

 

Γυμνάσιο Φιλοθέης


Τοποθετήθηκε μόνωση στην ταράτσα του σχολείου, ανακατασκευάστηκαν επιπλέον τουαλέτες και ανακαινίστηκε η αίθουσα που φιλοξενεί την βιβλιοθήκη. Τοποθετήθηκε πάτωμα και αγοράστηκαν καρέκλες και πουφ για τις δράσεις της.

η μόνωση πάνω από την αίθουσα πολλαπλών

Ολοκληρώθηκαν οι χρωματισμοί σε όλους τους εσωτερικούς διαδρόμους και αναβαθμίστηκε το ηλεκτρονικό-ηλεκτρολογικό δίκτυο. Επίσης έγινε επέκταση στα κάγκελα του σχολείου για την προστασία του από εξωσχολικούς παράγοντες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες και ενισχύθηκε ο εξωτερικός φωτισμός. Το σχολείο εξοπλίστηκε με νέα φωτοτυπικά και συμπληρώθηκαν νέα καθίσματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

γωνιά ανάγνωσης στη βιβλιοθήκη με πουφ
η βιβλιοθήκη του σχολείου. Αλλάχτηκε το πάτωμα, βάφτηκε και αγοράστηκε εξοπλισμός

 

Δημοτικό Φιλοθέης


Έγινε αγορά και εγκατάσταση συστήματος συναγερμού για την ασφάλεια μαθητών και σχολείου, ενός air condition και ενός βιντεοπροβολέα. Τοποθετήθηκαν νέες κουρτίνες στις αίθουσες διδασκαλίας. Έγιναν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  εξωτερικού φωτισμού, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες led, τα χαλασμένα φωτιστικά και τα κανάλια και αναβαθμίστηκαν  οι ηλεκτρικοί πίνακες καθώς και ο κεντρικός. Επιπλέον μεταφέρθηκαν σε εσωτερικό χώρο δύο  ηλεκτρολογικοί πίνακες που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Εγκαταστάθηκε εξωτερικός φωτισμός στον αύλειο χώρο για να περιοριστούν τα φαινόμενα των βανδαλισμών.

τραπέζι ανάγνωσης σχεδιασμένο από την κυρία Κουτσουρίδου για οικονομία χώρου

Αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα αλουμινίου και τα σώματα των καλοριφέρ με νέας τεχνολογίας, τοποθετήθηκαν σίτες εξαερισμού και έγινε σύνδεση του νέου νεροχύτη της κουζίνας με το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης. Χρωματίστηκαν εσωτερικά οι αίθουσες διδασκαλίας της ΣΤ’  τάξης και έγιναν εργασίες χρωματισμού σε όλο τον εξωτερικό αύλειο χώρο, όπου καλύφτηκαν και όσα graffiti είχαν γίνει. Επίσης, επισκευάστηκε το κιγκλίδωμα στην  περίφραξη, αντικαταστάθηκαν τα πλέγματα, επισκευάστηκαν τα τέρματα, αντικαταστάθηκαν οι βρύσες καθώς και τα πλακίδια.

καινούριες τουαλέτες για κορίτσια και αγόρια

Ένα σημαντικό έργο στο δημοτικό Φιλοθέης ήταν η επέκταση της αίθουσας όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του σχολείου. Συνεργάστηκαν γονείς και δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί σε ένα φαρδύ διάδρομο μια αίθουσα που πληροί όλες τις προδιαγραφές για ανάγνωση, μικρές δράσεις αλλά και ικανή να φιλοξενήσει τα 3.500 βιβλία. Να σημειώσουμε ότι δεν ήταν απλά μια ένωση δύο χώρων, αλλά χρειάστηκαν πολύ περισσότερες εργασίες και αρχιτεκτονικές συμβουλές για την καλύτερη οικονομία του χώρου.

η νέα αίθουσα βιβλιοθήκης

 

Νηπιαγωγείο  Φιλοθέης


Για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου χρησιμοποιήθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κατασκευάσθηκαν χωρίσματα από διπλή γυψοσανίδα με φεγγίτες και θύρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.  Αποκαταστάθηκαν οι φθορές, στεγανοποιήθηκε και καθαρίστηκε το δώμα του νηπιαγωγείου. Έγινε σύνδεση του συναγερμού που υπήρχε με εταιρεία ασφάλειας.

η νέα αίθουσα που κατασκευάστηκε τον Αύγουστο για την κάλυψη των αναγκών

Αντικαταστάθηκε το πάτωμα στο μπάνιο των νηπίων με νέο αντιολισθητικό και έγινε έλεγχος όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

νέες τουαλέτες για κάθε τμήμα

Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο νέοι ξύλινοι πάγκοι στην αυλή για τις δραστηριότητες των νηπίων. Αγοράστηκαν, ένα προβολικό μηχάνημα με την βάση του, δύο μαλακοί παιδικοί καναπέδες, πέντε ρολοκουρτίνες, καθώς επίσης ξύλινο παγκάκι, συρταριέρα, παιδικό καναπεδάκι, ψυγείο, πλυντήριο και εκπαιδευτικός εξοπλισμός για την νέα αίθουσα που δημιουργήθηκε.

εξοπλισμός και νέα παιχνίδια
διαδραστικός πίνακας
επόμενο έργο: ο αύλειος χώρος
Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Φιλοθέης κυρία Ελένη Σάββα μιλάει στα τοπικά νέα για το έργο και αναφέρει τα εξής:  Όλα τα παραπάνω έχουν βελτιώσει πολύ τις συνθήκες φοίτησης των μαθητών μας και το εκπαιδευτικό έργο μας.
Εκτός όμως από τη βοήθεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό η καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας  βοήθησε να ανταποκριθούμε στο νέο πλαίσιο της υποχρεωτικής φοίτησης των προ νηπίων στο Νηπιαγωγείο και  εξασφαλίστηκαν θέσεις για όλους τους μαθητές των κατοίκων του δήμου. Επίσης η κ. Γκιζελή (δίχως να είναι δική της αρμοδιότητα και υποχρέωση)   βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με γονείς, Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’Αθήνας  αφιέρωσε χρόνο και  προσπάθησε πολύ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς σε σχέση με την κατοικία και τις οικογενειακές τους ανάγκες .
Τέλος φροντίζει συνεχώς για την προμήθεια με αντισηπτικά, απολυμάνσεις τακτικές και έκτακτες και για την καθαριότητα του Νηπιαγωγείου.
Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις