Η Ψυχικιώτισσα Ελένη Δουνδουλάκη Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Ψυχικιώτισσα Ελένη Δουνδουλάκη Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού

Η Ελένη Δουνδουλάκη τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Ψυχικό. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Ψυχικού επί δημαρχίας Ειρήνης Κατσαρού και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού επί δημαρχίας Παντελή Ξυριδάκη. Ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία με την Αυτοδιοίκηση. Το μικρόβιο της πολιτικής κληρονόμησε από την γιαγιά της, Ελένη Δουνδουλάκη μια πολύ δυναμική γυναίκα που είχε διατελέσει κοινοτάρχης στην Κρήτη. Στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές εξελέγην με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Το προφιλ της νέας Γενικής Γραμματέως

Είναι θεατρολόγος, αριστούχος διδάκτωρ και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Επίσης είναι σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration από το University of Warwick και MSc in Culture and Society από το London School of Economics and Political Science – LSE.

Έχει εργαστεί στο χώρο του Πολιτισμού ως θεατρολόγος και σκηνογράφος καθώς και στον τομέα της παραγωγής, συμπράττοντας με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την ΕΡΤ κ.α. Από το 2010 ως το 2014 διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο οποίο, πέρα από το καλλιτεχνικό και διοικητικό της έργο, υπέγραψε την επετειακή έκδοση 30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 1984-2014.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., έχει συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρθρογραφεί πάνω σε θέματα θεατρολογίας και πολιτιστικής διαχείρισης.

Διατέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η κυρία Δουνδουλάκη προχώρησε σε δήλωση:

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη να μου εμπιστευτούν τη θέση της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού αποτελεί για εμένα εξαιρετικά μεγάλη τιμή και ευθύνη. Τους ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να δικαιώσω την επιλογή τους, σε ένα σύνθετο και απαιτητικό πεδίο, το οποίο μου είναι γνώριμο και ιδιαίτερα αγαπητό.

Δεδομένης αυτής της τόσο σημαντικής, για εμένα, εξέλιξης υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, αλλά και της Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, λόγω ασυμβιβάστου. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, καθώς και για την εποικοδομητική συνεργασία την οποία είχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες στην Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για μια ακόμη φορά, τους φίλους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές του 2019 και παραμένω σταθερά δίπλα τους.”

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις