Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και ενημερωτικά


Της Όλγας Μενεμενόγλου


Και το όνομα αυτού…

Στην τελευταία διά περιφοράς συνεδρίαση, του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Ψυχικού, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος, Νίκος Στρατηγός εισηγήθηκε την ονομασία της Λέσχης Φιλίας σε «Πάρις Πασσάς». Να σημειώσουμε ότι ο εκλιπών πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού και επί τέσσερις τετραετίες Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πάρις Πασσάς διακρίθηκε για την προσφορά του στη δημιουργία Λέσχης Φιλίας αλλά και στην φροντίδα των μελών του στην διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας 2003-2006. Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι κυρίες Μπατζάκη Λουκία και Ρούλα Χύτα.

 

Στο πιο προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο η σύμβουλος κυρία Ρούλα Χύτα πρότεινε να ονομασθεί το Λύκειο Νέου Ψυχικού σε «Λύκειο Μάνος Ελευθερίου». Κι αυτή η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. Στην πρόταση αυτή μειοψήφησαν ο κύριος Γιώργος Μούρτος και η κυρία Νένα Πασσά.  Ο στιχουργός, ποιητής, και συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου ήταν κάτοικος του Νέου Ψυχικού για έξι δεκαετίες. Εκτός από το πολύτιμο έργο που άφησε παρακαταθήκη σε όλο το Πανελλήνιο, στο Νέο Ψυχικό τον αγαπήσαμε όλοι! Μικροί και μεγάλοι για την ευγένειά του, την σεμνότητα και το ήθος του.

 

Πάρκο σκύλων

Η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψυχικού κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου εισηγήθηκε την δημιουργία πάρκου σκύλων στην οδό Δάφνης, στο ακριανό κομμάτι που γειτνιάζει με το Άλσος Μπακογιάννη (απέναντι από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους). Η πρόταση ήταν του κυρίου Καριώτη Αλέξανδρου και αίτημα πολλών φιλόζωων.  Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

Ετερόφωτη η οδός Τζαβέλα

Παράπονα για έλλειψη φωτισμού κατέθεσε ομάδα κατοίκων της οδού Τζαβέλα, στο Νέο Ψυχικό, στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Αίτημα απολύτως λογικό αφού η Τζαβέλα από την 25η Μαρτίου έως την οδό Υψηλάντου φωτίζεται από τις απέναντι κολώνες που βρίσκονται στον Δήμο Χαλανδρίου! Σε επιτόπιο έλεγχο από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Φωτιάδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Στρατηγό διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μεν πέντε κολόνες της ΔΕΗ από τις οποίες περνάει ρεύμα, αλλά ποτέ δεν είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις για τις λάμπες. Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν το αίτημα στην ΔΕΔΔΗΕ ώστε να τροποποιηθούν οι κολόνες και σε φωτιστικές.

 

Περί φρεατίων

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός  για τοπικές αποκαταστάσεις, αλλά και κατασκευή νέων φρεατίων. Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εργολαβία ώστε όπου τα φρεάτια δεν λειτουργούν ή σε όσα λιμνάζουν νερά να αποκατασταθούν, ή σε άλλες περιπτώσεις να δημιουργηθούν καινούργια. Στην περιοχή του Νέου Ψυχικού κυρίως σε συμβολές ασφαλτοστρωμένων δρόμων με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας θα επιδιορθωθούν διότι δεν λειτουργούν σωστά ενώ στην περίπτωση του Ψυχικού, όπου οι κάτοικοι έχουν υποβάλει αιτήματα, θα κατασκευαστούν καινούρια. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Φωτιάδης μας ενημέρωσε ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει καταγραφή όλων των φρεατίων και για πρώτη φορά φέτος έχει συνταχθεί πίνακας – χάρτης στον οποίο περιλαμβάνονται τα φρεάτια προκειμένου να διευκολυνθεί αφ’ ενός η δουλειά των συνεργείων αλλά και να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία. Η εργολαβία καθαρισμού εργάζεται από τις 19 Νοεμβρίου.

 

Η ανεξαρτησία του φυσικού αερίου

Να ενημερώσουμε ότι η εταιρεία Φυσικού Αερίου που εργάζεται στην κοινότητα του Νέου Ψυχικού και συγκεκριμένα στο κομμάτι της πεδιάδας είναι ιδιωτική εταιρεία και εργάζεται χωρίς τον έλεγχο του Δήμου. Το τελευταίο ορίζεται με ΦΕΚ που εξαιρεί την εταιρεία από την επίβλεψη αλλά και τον έλεγχου του εκάστοτε δήμου. Καθυστέρηση  φαίνεται να παρουσιάζεται στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας όπου για την κατασκευή δικτύου η εταιρεία οφείλει να αποκαταστήσει ζημιές παρτεριών αλλά και κυβόλιθων όπου ανεβάζουν αρκετά το κόστος. Καλό θα είναι οι κάτοικοι αυτών των δρόμων να ασκήσουν πίεση στην εταιρεία για την γρηγορότερη εγκατάσταση του δικτύου.

 

…όμως η Cosmote εξαρτάται

Αναβάθμιση του δικτύου της με οπτικές ίνες έχει ξεκινήσει η Cosmote στην Φιλοθέη. Τα έργα της έχουν σαρώσει όλο την κοινότητα σχεδόν της Φιλοθέης με αποτέλεσμα να έχουν σκαφτεί πολλοί δρόμοι. Από τα μέσα της εβδομάδας η Δημοτική Αρχή όρισε Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα έχει την επίβλεψη και τον έλεγχο της ορθής αποκατάστασης στους δρόμους.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις