4η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Μπλε το Δημαρχείο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

4η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Μπλε το Δημαρχείο


η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η Προέδρος του παραρτήματος Νατάσσα Αγγελάκη μπροστά στο Δημαρχείο

Το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού φώτισαν με μπλε χρώμα το δημοτικό κατάστημα της Μαραθωνοδρόμου όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζωής Ράπτη, του Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Γαλάνη και της Προέδρου του παραρτήματος κυρίας Νατάσσας Αγγελάκη, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Όπως δήλωσαν και οι τρεις «είναι μία κίνηση συμβολική αλλά σημαντική για να υπενθυμίσει σε όλους μας το πόσο αναγκαία είναι η αλλαγή τρόπου ζωής, η ενημέρωση, η πρόληψη και φυσικά η έγκαιρη διάγνωση που μπορεί να σώσει ζωές. Ας στρέψουμε λοιπόν το βλέμμα μας και ας στείλουμε το μήνυμα με αυτή τη συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου!».

Στο πλαίσιο των δράσεων για την 4η Φεβρουαρίου, το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού πραγματοποίησε επίσης δύο διαδικτυακές ομιλίες, η πρώτη με τον γιατρό Γρηγόρη Κυριάκου, ογκολόγο χειρουργό μαστού και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ο οποίος μίλησε για τον καρκίνο του μαστού και η δεύτερη με τους Νατάσα Βλουτόγλου και Θοδωρή Αναγνώστου, οι οποίοι μίλησαν για τον καρκίνο του προστάτη, για τη στήριξη στους ασθενείς και τους τρόπους αντιμετώπισής της ασθένειας.

Η Πρόεδρος κυρία Αγγελάκη επισκέφτηκε την ΕΣΤΙΑ (Ίδρυμα Ατόμων με νοητική στέρηση) καθώς και την διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου όπου μοίρασε 1200 μάσκες.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Φιλοθέης – Ψυχικού στο ίδρυμα ΕΣΤΙΑ με την κυρία Προκοπάκη πρόεδρο του Ιδρύματος κατά την επίσκεψή της για την διανομή μασκών στα παιδιά και το προσωπικό

Φέτος, το θέμα που επελέγη από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για διαδικτυακές ομιλίες και συζήτηση, είναι το μείζον θέμα της υγείας και είχε τίτλο: «Ατμοσφαιρική ρύπανση – Ένα επείγον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας – Ώρα για δράση». Το τοπικό παράρτημα προετοιμάζει αυτό το διάστημα την εκδήλωση και το πάνελ των ομιλητών και στο επόμενο φύλλο θα μας ενημερώσει σχετικά.

Η  Πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κυρία Νατάσσα Αγγελάκη ανέφερε στην εφημερίδα μας: «θέλω να τονίσω ότι το παράρτημα εργάζεται εν μέσω πανδημίας, πλην όμως με περισσή ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε όλοι το παρών σε αυτήν την προσπάθεια και να γίνουμε μέλη»

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις