Συνταγές για Δύο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνταγές για Δύο

από την Μαριαλένα Μανιατοπούλου

Επειδή πιστεύουμε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ας ετοιμάσουμε κάτι ειδικό για τη Γιορτή του. Δημιουργήστε με πάθος κλασικές και αγαπημένες σπιτικές γεύσεις γιατί πάνω απ’ όλα τα σπιτικά μαγειρέματα διαφέρουν  από τα «έτοιμα», αφού σε αυτά βάζουμε και λίγη από την αγάπη μας για αυτούς που θα τα δοκιμάσουν.

Σας προτείνω μία σούπα που έχει κατακόκκινο χρώμα.

Κόκκινη σούπα λαχανικών με μπέικον


Υλικά

3 καρότα

3 κλωνάρια σέλερι

μία μαραθόριζα

δύο πατάτες

2 παντζάρια

200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1200ml νερό

100 ml κρέμα γάλακτος

πλήρες γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι – κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα. τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ( για να μη χάσουν το χρώμα τους).  Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή και εκεί προσθέτουμε το αλάτι μας. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο (το οποίο βάζουμε προαιρετικά, αφού το μπέικον θα βγάλει το δικό του λίπος) και έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τέλος, προσθέτουμε τη βελουτέ σούπα στα κρεμμύδια με το μπέικον και αφήνουμε να πάρουν μία βράση μαζί με την κρέμα γάλακτος.  Στο σερβίρισμα αν θέλουμε, πάνω από τη σούπα μας προσθέτουμε μία κουταλιά γιαούρτι.

Σας προτείνω να συνοδεύσετε τη σούπα με ένα κρασί Bordeaux Superieur.

Επειδή όμως ο άγιος Βαλεντίνος και η σοκολάτα πάνε μαζί, σας προτείνω ένα happy end από σοκολάτα,  το οποίο πιστεύω θα σας ενθουσιάσει.

 

Τρουφάκια με λικέρ


Yλικά 

600 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

150gr σοκολάτα υγείας

500ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος

50 ml γλυκόζη σε σιρόπι

60 ml λικέρ Grand Marnier

250gr διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα

λίγο κακάο και κοπανισμένοι ξηροί καρποί ή  ζάχαρη περλέ για την επικάλυψη.

Εκτέλεση

Σε ένα ευρύχωρο μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μία εύκαμπτη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη  και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να δέσει και να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.  Πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες στη συνέχεια ρολάρουμε στο κακάο και τους ξηρούς καρπούς ή τη ζάχαρη που έχουμε σκορπίσει στον πάγκο εργασίας ή σε ένα μεγάλο πιάτο ώστε να κολλήσουν στην επιφάνειά τους.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις