Ένας χειμώνας γεμάτος ιστορία!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένας χειμώνας γεμάτος ιστορία!

Δυναμικά ξεκίνησε ο ΟΚΑΠΑ τα διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας τα οποία προβάλλονται κάθε δεύτερη Πέμπτη στο forum ΟΚΑΠΑ, στην ενότητα πολιτιστικές δραστηριότητες. Για όσους δεν το είδατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε στο κανάλι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στο youtube.

Μέχρι σήμερα που γράφεται το παρόν άρθρο έχουν παρακολουθήσει την πρώτη διάλεξη πάνω από 600 άτομα ενώ τα σχόλια είναι πολύ θετικά.

«Ανυπομονούν για την επόμενη διάλεξη» μας λέει η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κυρία Σοφία Βυθούλκα, «ο κόσμος αναζητεί την γνώση. Το θετικό είναι ότι φέτος έχουμε όλο και νεότερους ανθρώπους που παρακολουθούν τις ιστορικές διαλέξεις. Βλέπετε η πανδημία μας δίνει ευκαιρίες.  Έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας και φαίνεται ότι επιλέγουμε να τον διαχειριστούμε με  παραγωγικό τρόπο».

Το δεύτερο θέμα αναφέρεται στην Ανάδυση του Οθωμανικού Κράτους, την είσοδο της Τουρκίας στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και στον ρόλο που έπαιξαν οι χριστιανικές μειονότητες εκείνη την εποχή.

Να θυμίσουμε ότι τις διαλέξεις δίνει ο Ιστορικός κύριος Γιάννης Αντωνόπουλος για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον δήμο μας.

Τα «γυρίσματα» πραγματοποιούνται στην δημοτική βιβλιοθήκη του Ψυχικού. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η δημοτική σύμβουλος κυρία Έλση Δημουλά.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις