Ξεκίνησαν οι Διαλέξεις Ιστορίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεκίνησαν οι Διαλέξεις Ιστορίας

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Ο Ο.Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ξεκινάει τις Διαλέξεις Ιστορίας για το τρέχον έτος από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του okapa.gr.

Ο καθηγητής κύριος Γιάννης Αντωνόπουλος, Ιστορικός – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, θα προσφέρει ευγενικά και θα μοιραστεί το χρόνο και τις γνώσεις του, με τον ίδιο πάντα καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας του. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπεύθυνη είναι η δημοτική σύμβουλος κυρία Έλση Δημουλά.

Τα πεδία στα οποία θα κινηθούν φέτος οι Διαλέξεις Ιστορίας, θα αφορούν στην τουρκική ιστορία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, από τον 13ο έως τον 20ο αιώνα. Η αναφορά στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό θα καλύψει το διάστημα από τον 16ο έως και τον 20ο αιώνα.

Η πρώτη διάλεξη θα είναι βιντεοσκοπημένη και το θέμα της είναι: “Οθωμανικό  Κράτος και κοινωνία κατά τον 19ο-20ο αιώνα. Μεταρρυθμίσεις-Βαλκανικοί Εθνικισμοί-Μεγάλη Ελληνική Ιδέα”.

Η κυρία Βυθούλκα, Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ μας ενημέρωσε ότι η δεύτερη διάλεξη εξετάζεται να πραγματοποιηθεί ζωντανά για να έχουν οι ακροατές την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, απορίες και να συζητήσουν με τον καθηγητή.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις