Τρίτος ο Δήμος μας στην διαχείριση βιοαποβλήτων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τρίτος ο Δήμος μας στην διαχείριση βιοαποβλήτων

Την ημέρα της παράδοσης του απορριμματοφόρου και των κάδων ανακύκλωσης στο εργοτάξιο του Βαλιάδη, στο Νέο Ψυχικό. Από δεξιά: Γιώργος Παπαχρόνης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λουκία Κεφαλογιάννη Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Την τρίτη θέση απέσπασε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ανάμεσα στους Δήμους της Αττικής, στην καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής). Η διάκριση αφορά την συλλογή των βιοαποβλήτων (κλαδέματα και καφέ κάδοι).

Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία συνέλεξαν:

Βάρη/Βούλα/Βουλιαγμένη: 8.237 τόνους

Γλυφάδα: 4.068 τόνους

Φιλοθέη-Ψυχικό: 2.737 τόνους

Αθήνα: 2.725 τόνους

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Δήμος Γλυφάδας έχει τον τριπλάσιο πληθυσμό από εμάς και ότι από προηγούμενα χρόνια έχουν τοποθετηθεί σε 162 σημεία της Γλυφάδας καφέ κάδοι ενώ ο Δήμος Βάρης – Βουλιαγμένης αποτελεί τον μόνο Δήμο, προς το παρόν, στην Ελλάδα που κάνει πράξη την «κυκλική οικονομία» διαθέτοντας μάλιστα στην αγορά εδαφοβελτιωτικό λίπασμα που παράγεται από οργανικά και βιοαπόβλητα.

Να αναφέρουμε ότι οι 2.732 τόνοι αφορούν μόνο κλαδέματα. Ο δήμος μας μόλις το περασμένο καλοκαίρι παρέλαβε, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη  από την Περιφέρεια καφέ κάδους  καθώς και ένα καφέ απορριμματοφόρο όπου θα είναι το όχημα που θα συλλέγει βιοαπόβλητα από τους κάδους. Λόγω της αναστολής των εργασιών των υγειονομικών καταστημάτων τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή βιοαποβλήτων,  η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχει τοποθετήσει ακόμα τους κάδους και δεν έχει θέσει σε λειτουργία το νέο απορριμματοφόρο.

Το νέο απορριμματοφόρο

«Περιμένουμε το άνοιγμα της εστίασης και την επαναφορά στην κανονικότητα, λέει στα τοπικά νέα, ο αντιδήμαρχος κύριος Παπαχρόνης Γιώργος. Σίγουρα η επόμενη χρονιά θα έχει για τον Δήμο μας ανοδική πορεία. Η διάκριση αυτή ανήκει πρώτα στους κατοίκους αυτού του Δήμου. Ο Δήμαρχος έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε όλα τα θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της ποιότητας της καθημερινότητάς μας ».

Για την επίδοση αυτή ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού θα λάβει έκπτωση 10% στο περιβαλλοντικό τέλος που καταβάλλει στην ταφή των απορριμμάτων.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις