Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και ενημερωτικά

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

 

Delivery και στα βιβλία

Μια νέα υπηρεσία παράδοσης βιβλίων στο σπίτι ξεκίνησε από τον ΟΚΑΠΑ και την δημοτική βιβλιοθήκη τον Δεκέμβριο, στον δήμο μας.

Η εναλλακτική αυτή λειτουργία δανεισμού και επιστροφής βιβλίων βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τα μέλη της βιβλιοθήκης με αποτέλεσμα περισσότεροι από 400 τίτλοι να παραδοθούν στα σπίτια των κατοίκων στο χρονικό διάστημα των γιορτών!

Η κυρία Σοφία Βυθούλκα, πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ μας ενημερώνει ότι πρόκειται για μια υπηρεσία που κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αναστολής λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ότι η κράτηση των βιβλίων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ο.Κ.Α.Π.Α. www.okapa.gr. Σε περίπτωση δυσκολίας ή για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Αγγελική Φουρνάρη στα τηλ. 210 6724307-210 6773485.

  

Ενίσχυση στην καθαριότητα

 

Με δεκαπέντε (15) άτομα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα 4μηνο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαχρόνης μας ενημέρωσε ότι όλα τα άτομα θα χρησιμοποιηθούν ως εργάτες και οδηγοί σε απορριμματοφόρα και φορτηγά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

 

 

Στο δρόμο για την κομποστοποίηση τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, ενημέρωσε τους κατοίκους για την περισυλλογή των φυσικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων και στη συνέχεια, την μεταφορά τους για ανακύκλωση, στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑ), όπου μέσω της μεθόδου της κομποστοποίησης, θα μετατρέπονται σε λίπασμα, με σκοπό να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τους κάλεσε επίσης να τηλεφωνήσουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να ειδοποιήσουν για το φυσικό δέντρο που άφησαν έξω από το σπίτι τους προκειμένου να οργανωθεί η υπηρεσία και να ανταποκριθεί στον αυξημένο όγκο βιοαποβλήτων που δημιουργείται μετά τις γιορτές.

Από τις τρεις κοινότητες την μεγαλύτερη ανταπόκριση την είχε η κοινότητα της Φιλοθέης με τριάντα πέντε (35) περίπου τηλεφωνήματα, δεύτερο έρχεται το Νέο Ψυχικό με εικοσιπέντε περίπου ενώ ουραγός η Κοινότητα του Ψυχικού που με το ζόρι μπορούμε να μιλήσουμε για οκτώ με δέκα ειδοποιήσεις.

Τα δέντρα που έχουν περισυλλεγεί  ξεπερνάνε ανά κοινότητα τα εκατό μιας και η υπηρεσία καθαριότητας μαζεύει και όσα δέντρα βρίσκει επί των πεζοδρομίων.

Αν και ο Ιανουάριος πλησιάζει στο τέλος του φαίνεται ότι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα πεζοδρόμια. Στην προσπάθεια όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά  και για την πιο καθαρή εικόνα των προαστίων, σας παραθέτουμε τα τηλέφωνα που μπορείτε να ειδοποιήσετε:

Νέο Ψυχικό: 210-6776043, Ψυχικό: 210-6775941, Φιλοθέη: 210-6812987

  

Κρατάμε το κιόσκι ανοιχτό!

Εθελοντές δηλώνουν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Ψυχικού προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κιόσκι έξω από το Σκλαβενίτη τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κιόσκι αποτελεί σημείο περισυλλογής τροφίμων για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες που κατοικούν στον δήμο μας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νίκος Στρατηγός μας ενημέρωσε ότι τα μέλη αποφάσισαν να στηρίξουν την ομάδα των εθελοντών γιατί οι ώρες λειτουργίας του είναι αρκετές και οι ανάγκες των συντοπιτών μας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις