0,004% η θετικότητα Covid-19 στο Δήμο μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

0,004% η θετικότητα Covid-19 στο Δήμο μας

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού Covid-19 και σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησε δωρεάν έλεγχο με τη μέθοδο “Ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου”, «rapid tests»”, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το  Γυμνάσιο Φιλοθέης.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Οι ουρές των οχημάτων ήταν πολύ μεγάλες και συνεχώς κατέφθαναν κι άλλοι πολίτες που ήθελαν να εξεταστούν. Οι ώρες υποδοχής του κοινού ήταν από τις 10 το πρωί μέχρις τις 3 το μεσημέρι όμως λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο ΕΟΔΥ σταμάτησε να δέχεται το κοινό στις 2:20 το μεσημέρι με αποτέλεσμα η όλη δράση να τελειώσει μία ώρα μετά την προγραμματισμένη λήξη της, δηλαδή στις τέσσερις. Η βοήθεια των εθελοντών ήταν πολύ μεγάλη και σημαντική και συνετέλεσε στο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες με άψογο τρόπο. Επίσης  οι υγειονομικοί εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ ήταν πολύ φιλικοί, ευγενικοί και άψογοι στη δουλειά τους.

Μετά το πέρας της δράσης ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τον Δήμο για τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία: κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο rapid tests Covid-19, εξετάστηκαν εννιακόσια είκοσι ένα (921) άτομα, ενώ βρέθηκαν μόλις τέσσερα (4) κρούσματα.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις