Σχόλια 22 Ιανουαρίου 2021

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 22 Ιανουαρίου 2021

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

 

Άνοιξαν οι μπεζαχτάδες!

Και εκεί που τσακωνόντουσαν και αντάλλασσαν μπηχτές και κρυφές μαχαιριές, να σου πετιέται ο κρατικός μηχανισμός, και σαν από μηχανής Θεός, δίνει τη λύση! Εντάσσει το έργο «Όμβρια Φιλοθέης» για χρηματοδότηση στο  Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»! Και την ίδια ώρα και η Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού, τουτέστιν η Περιφέρεια,  περνάει το έργο στα κιτάπια της και το δρομολογεί κι αυτή για χρηματοδότηση!

Διπλή χρηματοδότηση! Αλληλούια! Ποιος να το περίμενε! Δεν έχει ξαναγίνει. Ποτέ από όσο μπορώ να θυμηθώ. Αλλά από το Δημήτρη Γαλάνη, στο θέμα των διεκδικήσεων, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!

Αφού ο άνθρωπος δεν είναι στατικός, τα τρέχει τα θέματα και τρέχει σπιντάροντας κι ο ίδιος. Αν κι εδώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του, για τις ενέργειές της,  και στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Κλαίρη Σινανιώτου. Και για να το λέει, θα το αξίζει σίγουρα το δημόσιο ευχαριστώ η Πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση, ψυχανεμίζομαι ότι ο Δήμαρχος πέτρα δεν άφησε όρθια προκειμένου να επιτύχει τη χρηματοδότηση του έργου και μάλιστα να τη διπλοδέσει!

Και είναι κατόρθωμα, ναι είναι. Να το βλέπουν οι δύσπιστοι και οι αμφισβητίες και να ιδρώνουν! Μα πόσα έργα θα κάνει πια; Δεν ξέρω, ίσως όσα υποσχέθηκε. Ίσως κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο. Το σημαντικό είναι ότι θα τα κυνηγήσει και τίποτα δεν θα αφήσει στην τύχη!

 

Και τελειώσαμε εδώ;

Δηλαδή θα σταματήσουν οι αμφισβητήσεις, οι αντεγκλήσεις, οι αψιμαχίες, για τα «Όμβρια Φιλοθέης»; Μπα, θα θέλατε; Ναι;! Ε, μην το περιμένετε, σιγά μη σταματήσουν! Αυτοί ακόμα δεν άρχισαν την αντεπίθεση, και θα έχουν την υπομονή να περιμένουν και να δουν; Με τίποτα. Παραδέχονται τη χρηματοδότηση -δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς- αλλά, ήδη, αναρωτιούνται πόσο θα προχωρήσει μέσα στο 2021. Όχι, που θα περίμεναν υπομονετικά!

Και, ως προβλέπεται, θα είναι και αυστηροί. Βέβαια! Και θα απαιτούν και ταχύτητα και συντονισμένες ενέργειες και θα ελέγχουν και θα θέλουν να ιδούν όλα εκείνα που αυτοί δεν έκαναν, καθώς επί των ημερών τους οι δύσκολοι καιροί δεν το επέτρεψαν!

Άλλη καραμελίτσα κι αυτή… ποια; Μα οι εγγενείς δυσκολίες της δεκαετίας που δεν τους επέτρεψαν να κάνουν έργο! Τι κι αν γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, και σε αυτή εδώ τη στήλη, ότι άλλοι Δήμοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να κάνουν έργο μεγαλόπνοο, μάλιστα! Αλλά η αντιπολίτευση, δεν διαβάζει εφημερίδες. Έτσι λέει…

Στον Απολογισμό ακούσαμε και για τις δυσκολίες του 2019, χρονιά που τη χαρακτήρισε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης προεκλογική, μιας και συνέπεσαν όλες οι εκλογές μαζί. Κι έτσι επί ένα οκτάμηνο επιδόθηκαν στην προεκλογική καμπάνια και στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ξέχασαν να κάνουν έργο!

Τώρα πώς ο δήμαρχος κατόρθωσε να κάνει σε ένα τετράμηνο τόσα πράγματα (διαβάστε το Απολογισμό σελ.6 και 7) είναι απορίας άξιο. Και να μην πούμε για το πόσα έκανε το 2020! Αυτό θα το αφήσουμε για τον επόμενο Δημόσιο Απολογισμό, εκτός κι αν θελήσει νωρίτερα να μας παραχωρήσει κάποια συνέντευξη.

 

Μα μικρή αλλαγή φέρνει μια μεγάλη…

Γκρίνια; -να πούμε; Μάλλον. Και  πού έγινε αυτή η αλλαγή; Απ’  ότι μαθαίνουμε πρόκειται για μια υπηρεσιακή αλλαγή στο προσωπικό της Καθαριότητας. Μια αμοιβαία μετακίνηση εργαζομένων, από το Ψυχικό στο Νέο Ψυχικό.

Και; Και κάποιοι εκ των δημοτών, στο Ψυχικό,  άρχισαν να διαμαρτύρονται και για την αλλαγή προσώπων και για την καθαριότητα που -κατά τη γνώμη τους και λόγω αλλαγής, υποβαθμίστηκε.  Δηλαδή, κάποιοι δεν προσέχουν απλά και μόνο αν είναι καθαρή η πόλη τους, αλλά και ποιος την καθαρίζει! Αξιοπρόσεκτο, ε;

Στο Νέο Ψυχικό τι είπαν; Α, τίποτα, δεν ασχολούνται με αυτά.

Πού το μάθαμε; Αναρτήθηκε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όσοι τις παρακολουθούν μας το μετέφεραν –και καθώς η περίοδος δεν ευνοεί τη στήλη, είπαμε να επωφεληθούμε από τα όσα αντιπολιτευτικά και τερπνά συμβαίνουν στο fb!

 

Το γάλα κι ο περιπτεράς

Το περιστατικό συνέβη στα αλήθεια∙ κυρία διαμαρτύρεται στο fb για την τιμή του γάλακτος –που αγοράστηκε από περίπτερο του Ψυχικού, και καλεί το δήμαρχο να λάβει μέτρα, καθώς ο περιπτεράς της πούλησε το λίτρο το γάλα ακριβότερα από όσο της το έδινε συνήθως!

Τώρα δεν ξέρω αν ο δήμαρχος έλαβε γνώση και αν επιλήφθηκε του θέματος, ο περιπτεράς όμως αντέδρασε άμεσα και απάντησε στην πελάτισσα ότι δεν ακριβαίνει την τιμή του γάλακτος κατά βούληση, αλλά ότι η ίδια αυτή τη φορά αγόρασε το βιολογικό γάλα κι όχι το απλό που συνήθιζε να αγοράζει!

Παρεμπιπτόντως σκέφτομαι να διαμαρτυρηθώ στο δήμαρχο,  για την ποιότητα του καφέ που αγοράζω από κατάστημα στο Φάρο. Λέτε να με ακούσει και να λάβει μέτρα ή θα χρειαστεί να κάνω ανάρτηση στο fb;

Αν είμαστε κακομαθημένοι; Σωπάστε καλέ… Αλλοίμονο!

 

Το σχολείο και το όνομα

Έπεσε πρόταση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου Ψυχικού το Λύκειο της πόλης να ονομαστεί «Λύκειο Μάνου Ελευθερίου».  Και η πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Και; Ε, να… θέλουν να την υλοποιήσουν, αλλά διστάζουν. Γιατί; Γιατί κάποιοι αντέδρασαν και μέσα και έξω από το συμβούλιο, λέγοντας: το όνομα αυτού του αριστερού θα δώσουμε στο Λύκειο μας;

Θα γράψω μόνο ότι το νέο μου το μετέφερε η εκδότρια μαινόμενη και ωρυόμενη, φωνάζοντας ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία δεν έχουν χρώματα και κόμματα! Σωστό; Σωστό.

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα θα προσθέσω ότι είμαστε προκατειλημμένοι κι αποδεδειγμένα ανόητοι κι ότι κάθε φορά που αντιδρούμε έτσι γινόμαστε κι ανυπόφορα ανόητοι.

Παρεμπιπτόντως κάποιες  ονοματοδοσίες, οδών ή πλατειών  ας πούμε, έχουν γίνει στο παρελθόν, προφανώς,  χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και μάλλον χωρίς γνώση, θα λέγαμε. Και σήμερα το όνομά τους και μόνο πυροδοτεί μνήμες και προκαλεί μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.

Και τώρα, ως Καλλικρατικός Δήμος, δεν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ανάμεσά μας υπάρχουν και δημότες, απόγονοι ανθρώπων, που υπέφεραν τα πάνδεινα από τις φρικαλεότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Ε; τι λέτε; Δεν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές;

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις