Δημιουργία Τμήματος Μουσική Τεχνολογίας στο Δημοτικό Ωδείο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δημιουργία Τμήματος Μουσική Τεχνολογίας στο Δημοτικό Ωδείο

Καινοτομία στο Δημοτικό Ωδείο  του  Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, υπό την εποπτεία του ΟΚΑΠΑ

Ο ΟΚΑΠΑ  εγκαινιάζει την  συνεργασία του με τον Βρετανικό Φορέα RSL Awards εντάσσοντας ένα  νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον μάθημα, εκείνο της  Μουσικής Τεχνολογίας. Να τονίσουμε ότι η συνεργασία με το Αγγλικό κολλέγιο, αποτελεί επιτυχία για την εφαρμογή πιστοποίησης  σπουδών αλλά και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών εφόσον επιλέξουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο RSL Awards. Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα από 15 ετών και άνω που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν τεχνικά και θεωρητικά στην τέχνη της μουσικής παραγωγής και να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής και της ηχητικής δημιουργίας μέσα από τις άπειρες δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Οι θεματικές ενότητες που απαρτίζουν το διδακτικό πρόγραμμα είναι:

  • Θεωρία του ήχου
  • Ηχοληψία – Τεχνικές ηχογράφησης, επιλογής & τοποθέτησης μικροφώνων
  • Μίξη – Τεχνικές, Φιλοσοφία και Στυλιστική Προσέγγιση.
  • Μastering – Τεχνικές, Φιλοσοφία και Στυλιστική Προσέγγιση
  • Τεχνικέςηχητικής επεξεργασίας – Signal processing – Χειρισμός Plug-ins & Hardware Effects : Eqs, Dynamic audio processing/Compression, Delays, Reverbs, Modulators, Saturators etc.
  • ΑρχέςΑκουστικής
  • Μusic Production:Χειρισμός Digital Audio Workstation, Creative sequencing techniques, Θεωρία MIDI, Ενορχήστρωση MIDI.

Mε την ολοκλήρωση κάθε βαθμίδας σπουδών (Grade), θα παρέχεται στον σπουδαστή η δυνατότητα πιστοποίησης από τον ανεξάρτητο Βρετανικό φορέα RSL Awards, ο οποίος με την ολοκλήρωση του πλήρους εκπαιδευτικού κύκλου (Grades 1-8), θα χορηγεί τον αντίστοιχο τίτλο εξειδίκευσης.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 To μάθημα της Μουσικής Τεχνολογίας ως επί το πλείστον αφορά στην εκμάθηση τεχνικών ηχοληψίας, διαδικασιών μουσικής παραγωγής και σύγχρονων προγραμμάτων software, και απευθύνεται σε φιλόμουσους κάθε ηλικίας, χωρίς να προαπαιτούνται εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις. Λόγω της διασύνδεσης του τμήματος αυτού με τα τμήματα του Μιούζικαλ, της Ντραμς και Ηλεκτρικής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους νέους εκείνους που θέλουν να απασχοληθούν δημιουργικά με την μουσική.

Στο τέλος κάθε έτους, θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης του Μαθήματος με αναλυτικό δελτίο ακαδημαϊκής προόδου, η δε διδακτέα ύλη θα εναρμονίζεται με το εγκύκλιο πρόγραμμα της Rock School Graded Exams (Επίπεδα 1-8), με την οποία σχολή το Ωδείο μας θα συμβληθεί είτε απευθείας είτε μέσω του αρμόδιου εξεταστικού κέντρου στην Αθήνα, για την περαιτέρω πιστοποίηση των σπουδών κατόπιν εξετάσεων, για όσους σπουδαστές το επιθυμούν.

Καθηγητής: Ανέστης Ψαραδάκος.

Διάρκεια μαθήματος: 90 λεπτά ανά εβδομάδα

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις