Κανένα τραπέζι άδειο τα Χριστούγεννα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κανένα τραπέζι άδειο τα Χριστούγεννα

Με τις ειδικές συνθήκες Covid-19 και το Γεύμα Αγάπης

Το καθιερωμένο Γεύμα Αγάπης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος μας στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, για τους μοναχικούς και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, φέτος θα πραγματοποιηθεί κι αυτό, αλλά με συνθήκες Covid-19.

Η Κοινωνική Προστασία και το δίκτυο εθελοντών του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού εργάζεται πυρετωδώς. Από την έκδοση ειδικών αδειών που χρειάζονται οι εθελοντές για να κυκλοφορήσουν την ημέρα των Χριστουγέννων, μέχρι και την ολοκλήρωση της λίστας των δικαιούχων. Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας, καθώς επίσης και για όσους έχουν ζητήσει την αρωγή του Δήμου από την πρώτη κιόλας καραντίνα, λόγω ηλικίας ή ιδιαίτερων συνθηκών.

Φέτος η λίστα αριθμεί 200 άτομα, όπου θα λάβουν το ατομικό μενού τους σε ειδική συσκευασία στο σπίτι τους.

Το μενού θα είναι εορταστικό με παραδοσιακά εδέσματα: γαλοπούλα γεμιστή με πατάτες, συνοδεία σαλάτας και γλυκών.

Η συμμετοχή των εθελοντών είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μέχρι τις 1.30  το μεσημέρι οι ειδικές, ατομικές συσκευασίες θα έχουν παραδοθεί ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην αισθανθεί την απουσία του ζεστού φαγητού.

Επίσης, στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου μέχρι την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν δέματα με είδη παντοπωλείου, μαναβικής, κοτόπουλα και χοιρινό, καθώς και γλυκά, ενώ για την Πρωτοχρονιά θα δοθεί σε κάθε σπίτι και μία βασιλόπιτα. Για τις περαιτέρω ανάγκες τους όλοι έχουν πάρει δωροεπιταγές προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στα s/m.

Να τονίσουμε ότι στην προσπάθεια της Κοινωνικής Προστασίας έχουν συνδράμει όλα τα κρεοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία που βρίσκονται ή εξυπηρετούν τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Αλίκη Γκιζελή μας ανέφερε ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση όλων των ανθρώπων στους οποίους απευθυνθήκαμε, είτε για εθελοντισμό, είτε για προσφορά τροφίμων, είτε για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστήκαμε. «Αισθάνομαι ότι ανήκω σε μία μεγάλη συμμαχία. Ενωθήκαμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το Κιόσκι που βρίσκεται μπροστά στο s/m Σκλαβενίτης στο Νέο Ψυχικό, έχει ανοίξει και δέχεται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να μεγαλώσει το «καλάθι» που μοιράζονται κάθε μήνα οι οικογένειες.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις