Νέοι, καθημερινότητα και καραντίνα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέοι, καθημερινότητα και καραντίνα

ΧΥΤΑ ΡΟΥΛΑ

Εάν μπορούσα να “φωτογραφήσω” την καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς στην περίοδο της καραντίνας στην οποία βρισκόμαστε, δεν θα ήξερα τι να πω.

Τι γίνεται με τους νέους στην περίοδο της καραντίνας;

Τα περιοριστικά μέτρα τα οποία εφαρμόσθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας, τελικά είχαν σοβαρές επιπτώσεις. Αποκόπηκαν από τους φίλους τους,  την οικογένεια τους και τους συγγενείς τους. Ώρες ατελείωτες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού, μόνοι, προσηλωμένοι στα μαθήματα του σχολείου τους ή του φροντιστηρίου.

Έγιναν πιο μελαγχολικοί, πιο μοναχικοί, νευρικοί, συγκριτικά με τους ηλικιωμένους. Νιώθουν θλίψη και είναι λιγότεροι αισιόδοξοι για το μέλλον, βλέποντας τους γονείς τους να πλήττονται από την ανεργία ή να έχουν μειωθεί οι ώρες εργασίας τους με αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η ποιότητα ζωής τους άλλαξε. Ακυρώθηκαν οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες τους, έκλεισαν τα σχολεία και απομονώθηκαν από τους φίλους τους.

Επιστημονικές μελέτες ανέφεραν ότι η πανδημία και τα μέτρα περιορισμού, επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών.

Οι νέοι, τα παιδιά μας αποτελούν μια ευαίσθητη ομάδα και πρέπει να τα στηρίξουμε. Πως; Η θετική ψυχολογία είναι η απάντηση στην κατάσταση την οποία βιώνουν οι νέοι τώρα.

Δύναμη λοιπόν στα παιδιά μας, στους καθηγητές μας, σε όλους όσους δουλεύουν στον χώρο της υγείας και μάχονται καθημερινά, αλλά και στους ίδιους τους γονείς για να έχουν μια διαδρομή όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και να βγουν από όλη αυτή την κατάσταση, όσο το δυνατόν πιο “αλώβητοι”.

Με εκτίμηση,

Χύτα – Αμιράλη Σταυρούλα, Νοσηλεύτρια, Κοινοτικός Σύμβουλος Νέου Ψυχικού, Μέλος του Συλλόγου Γονέων στο Λύκειο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις