Μην φοβάσαι, έχεις τη δύναμη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μην φοβάσαι, έχεις τη δύναμη

 

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί από το 1999 από τον ΟΗΕ ως η «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών». Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες και τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από έθιμα, παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο. Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μία ιδιωτική υπόθεση, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει εκατομμύρια γυναικών.

Φέτος, στην 16ημερη καμπάνια του ο ΟΗΕ με την επίσημη ονομασία «Σκιώδης Πανδημία» λόγω της πανδημίας του Covid-19 που έχει εντείνει τη βία κατά των γυναικών και ιδίως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και με σύνθημα Orange the World που σημαίνει «Φώτισε τον κόσμο πορτοκαλί», χρησιμοποιεί το πορτοκαλί χρώμα για να συμβολίσει ένα φωτεινότερο μέλλον χωρίς βία. Συμβολικά, μεγάλα μνημεία του κόσμου, όπως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, και δημόσια κτίρια ανά τον πλανήτη θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα, συμβολίζοντας ένα «φωτεινότερο μέλλον στο οποίο οι γυναίκες και τα κορίτσια θα ζουν απαλλαγμένα από τη βία».

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ενώνοντας τη φωνή και τις δυνάμεις του με την παγκόσμια καμπάνια «ORANGE THE WORLD» του ΟΗΕ και συμμετέχοντας ενεργά στις «πορτοκαλί» δράσεις ανά τον κόσμο, φωτίζει για 16 ημέρες, το εμβληματικό έργο «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου, που είναι η «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η πρωτοβουλία είναι του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη που όπως είπε χαρακτηριστικά: Ολόκληρη η Ευρώπη ρίχνει «φως» σε ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες, φωταγωγώντας κεντρικά κτίρια και μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την αισιοδοξία για ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις