Θετικό πρόσημο στο Λύκειο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Θετικό πρόσημο στο Λύκειο Νέου Ψυχικού

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της ανακαίνισης μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

 

Ερώτηση για το  Λύκειο Νέου Ψυχικού και την ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων τέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εν όψει της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος του 2021. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι στα έργα του 2021 δεν περιλαμβάνεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου, έργο το οποίο ήταν στα σχέδια της προηγούμενης διοίκησης απ΄αρχής του Καλλικρατικού Δήμου και όπου τα προηγούμενα χρόνια εμπλούτιζε ανελλιπώς τα Τεχνικά Προγράμματα.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη αίθουσα που βρίσκεται στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού  και η ανακατασκευή της θα έλυνε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ένωση των πρώην Δήμων τους χειμερινούς μήνες στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι η συντήρηση και ανακατασκευή του Λυκείου ήταν προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2018-2019.  Η έλλειψή του από τα προσεχή έργα μας ανησύχησε και απευθυνθήκαμε την επόμενη κιόλας ημέρα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Αντιπρόεδρο πια της Β’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κύριο Δημήτρη Φωτιάδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα διότι έχει δρομολογηθεί να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 με την  μέθοδο «Προμήθεια-Εκτέλεση-Εργασίας». Το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του Λυκείου έχει ξεκινήσει και συγκεκριμένα μας ανέφερε τα εξής:

Εσωτερικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αλλάχτηκε όλος ο φωτισμός. Οι υπόλοιπες εργασίες που  αφορούν τη συγκεκριμένη αίθουσα θα εκτελεστούν  με την μέθοδο «Προμήθεια-Εκτέλεση-Εργασίας». Πρόκειται για μια μέθοδο που επιτρέπει να  εκτελούνται γρήγορα εργασίες και τεχνικά έργα, με λιγότερη γραφειοκρατία. Ο κύριος Φωτιάδης μας ανέφερε ότι το 2021 πολλά έργα θα πραγματοποιηθούν με αυτή την μέθοδο όπως, αναβάθμιση σε μικρές πλατείες, τοποθέτηση φωτιστικών σε συγκεκριμένους χώρους, αντικατάσταση σε παγκάκια, κ.ά. Την ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών θα την αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής χώρων εκδηλώσεων. Θα αγοραστούν και θα τοποθετηθούν καθίσματα θεάτρου, θα ανακατασκευαστεί  η υπάρχουσα σκηνή, θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός σκηνής (ειδικοί προβολείς), νέες κουρτίνες  και ηχητικά καθώς και μόνωση. Και τον Αύγουστο του 2021 το μεγάλο αυτό έργο του Λυκείου θα ολοκληρωθεί με το βάψιμο των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων και την αναβάθμιση των δικτύων.

Έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου το οποίο αποτελείται από κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα πινγκ-πονγκ, αίθουσα ενδυνάμωσης με όργανα γυμναστικής, γραφείο καθηγητή ή φύλακα και αποδυτήρια. Το πρόβλημα της μόνωσης που χρονολογείται από τον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού και παρουσίαζε από υγρασία μέχρι αποκόλληση σοβάδων και εμφάνιση σκουριασμένου σιδηρού οπλισμού, πραγματοποιήθηκε. Βάφτηκε εξωτερικά και εσωτερικά αφού πρώτα στο εσωτερικό έγιναν οι επιδιορθώσεις των σοβάδων και επισκευές στα τοιχία. Έχουν ήδη παραγγελθεί προβολείς και καινούρια φωτιστικά. Ο φωτισμός ήταν ελάχιστος και οι προβολείς τόσο παλιοί που όταν η λάμπα καιγότανε δεν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασής της αλλά έπρεπε να αλλαχτεί όλο το σύστημα του προβολέα.

Ανακαινίστηκε όλος ο αύλειος χώρος που αφορά τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. Στα γήπεδα μπάσκετ,  βόλεϊ και ποδοσφαίρου τοποθετήθηκαν νέοι τάπητες και έγιναν και οι απαραίτητοι χρωματισμοί ανάλογα με το άθλημα. Αγοράστηκαν επίσης νέα τέρματα για το 5χ5. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αθλητικός εξοπλισμός, μπασκέτες, κλπ είχαν αλλαχθεί αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης Γαλάνη, τον Νοέμβριο του 2019. Βάφτηκε εξωτερικά η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και όλα τα κτίρια του σχολείου με πρόσοψη στην οδό Μακρυγιάννη.

Τέλος την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για την υποδομή των διαδραστικών πινάκων και έπεται ο διαγωνισμός της προμήθειας αυτών για όλες τις αίθουσες.

«Το Λύκειο Νέου Ψυχικού είναι ένα σχολείο 50 ετών που διαθέτει την κτιριακή υποδομή για εξαιρετικούς αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους. Με τις εργασίες που θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2021, θα παραδοθεί στους μαθητές ένα σχολείο που δεν θα υπολείπεται σε τίποτα κτιριακά, καλών ιδιωτικών. Όπως γνωρίζετε, βασικός στόχος του Δημήτρη Γαλάνη είναι η Παιδεία και να προσφέρει ο Δήμος σ΄ αυτήν το μέγιστο που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Το Λύκειο Νέου Ψυχικού ήταν προσωπική του δέσμευση και παρακολουθεί ο ίδιος την εξέλιξη των εργασιών» μας δήλωσε ο κύριος Φωτιάδης.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις