Περί της ανακαινίσεως του «ΑΒ»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Περί της ανακαινίσεως του «ΑΒ»

Αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα διαμαρτυρίας δέχτηκε η εφημερίδα μας τον τελευταία μήνα, κυρίως από κατοίκους του Νέου Ψυχικού, σχετικά με την πρόσφατη ανακαίνιση του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στον Φάρο.

Συγκεκριμένα μας καταγγέλθηκε ότι κατέλαβαν ακάλυπτο χώρο από την πλευρά της Δ. Βασιλείου, ενώ δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις περί νομιμότητας. Κάποιοι με γερή μνήμη αναφέρθηκαν και στην ανακαίνιση προ εικοσαετίας όπου η εν λόγω επιχείρηση, όπως μας είπαν, είχε κλείσει τον χώρο που χρησιμοποιούσε ως πάρκινγκ.

Τα «Τοπικά νέα» αντιλαμβανόμενα την αγωνία των περίοικων ασχολήθηκαν με το θέμα θέτοντας τις ερωτήσεις τους τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φωτιάδη όσο και στην «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Από την μεριά του ο Δήμος μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (Γ.Ο.Κ.) σε κάθε ιδιοκτησία ή οικόπεδο σύμφωνα με τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης-κάλυψης μπορείς να οικοδομήσεις συγκεκριμένα τετραγωνικά σε έκταση και σε ύψος. Η πρόσφατη επέκταση δεν γνωρίζουν εάν έγινε από υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως ή έχει νομιμοποιηθεί  με τον τελευταίο νόμο των αυθαιρέτων. Οι προηγούμενες επεκτάσεις του είναι νομίμως υφιστάμενες. Ο Δήμος επίσης μας ενημέρωσε ότι δεν έχει δικαίωμα η υπηρεσία του να ασχοληθεί ή να κάνει έλεγχο. Αρμόδια υπηρεσία είναι η Πολεοδομία προς την οποία επώνυμα πρέπει να προσφύγει κάποιος. Άμεσο έλεγχο μπορεί ο Δήμος να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις όταν θα έχει την δική του Πολεοδομία η οποία και θα συσταθεί μέχρι το τέλος του 2021 υποχρεωτικά με νόμο του κράτους.

Ταυτόχρονα την δική της απάντηση δίνει η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος»  δηλώνοντας ότι κατά την πρόσφατη ανακαίνιση το κτίριο δεν έχει επεκταθεί.  Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο χωρίς να  τροποποιηθεί το υφιστάμενο περίγραμμα του κτιρίου που θα επηρέαζε τον περιβάλλοντα χώρο. Το έργο υλοποιήθηκε με οικοδομική άδεια απολύτως νόμιμη και οι θέσεις πάρκινγκ αυξήθηκαν.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις