Νέοι με βλέμμα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέοι με βλέμμα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για νέους από όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων του Λουξεμβούργου με θέμα την εργασία και τον τρόπο που αυτή επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Περίπου 40 νέοι από σχολεία και πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν σε μικρές ομάδες μία διαφορετική πτυχή του παραπάνω θέματος και να ετοιμάσουν ένα έγγραφο, το οποίο προσομοιάζει στο Λευκό Βιβλίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνει όμως τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό που έκανε το συνέδριο ξεχωριστό ήταν η δυνατότητα που δόθηκε στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις ιδέες τους με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συζητήσουν μαζί τους για το μέλλον της εργασίας στην Ε.Ε.

Προσωπικά αισθάνομαι παραπάνω από τυχερή που μπόρεσα να αποτελέσω κομμάτι αυτής της τόσο όμορφης και ελπιδοφόρας εκδήλωσης. Βλέποντας αφενός νέα παιδιά να δείχνουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, να συζητούν και να συνεργάζονται για την εύρεση λύσεων και αφετέρου εκπροσώπους ενός θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι πρόθυμοι να ακούσουν τους νέους και να αναγνωρίσουν την ανάγκη για αλλαγές στην προσέγγιση ορισμένων επίκαιρων θεμάτων, οδηγούμαι αναπόφευκτα στην ανανέωση της ελπίδας και των προσδοκιών μου για το μέλλον των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Σε τέτοιες στιγμές συνειδητοποιούμε πως η απόσταση και τα μέτρα για την πανδημία δεν αποτελούν εμπόδιο για την αληθινή διάθεση για συμμετοχή και προσφορά.

Ίριδα Καμπέρογλου

Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Κάτοικος Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις