Ιατρείο Μνήμης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ιατρείο Μνήμης

Έναρξη ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με το Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής εταιρείας «O Νέστωρ» ξεκίνησαν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου να πραγματοποιούν διαδικτυακές ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης μέσω του διαδικτύου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης και  χωρίζεται σε ομάδες που η κάθε μία συντονίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους.

Το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης έχει σαν στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της, καθώς και την προσφορά υπηρεσιών σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εμφάνιση της άνοιας. Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας «Ο Νέστωρ» κ. Αντώνης Μούγιας, ενώ από την πλευρά του Δήμου η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και η Αντιδήμαρχος κυρία Αλίκη Γκιζελή.

Για πληροφορίες καλέστε: Κέντρο Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, τηλ: 210-22 88 515, 210-22 88 551.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις