Ζητείται λύση!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ζητείται λύση!

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Μετά τη δημοσίευση στον αριθμό φύλλου 745 στις αρχές Οκτωβρίου 2020 για το περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην οδό Σεφέρη, επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας οι κ.κ. Δημήτρης Φωτιάδης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και  Νίκος Στρατηγός Πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Ψυχικού οι οποίοι και μας διαβεβαίωσαν ότι το εν λόγω περίπτερο θα απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2021, ενώ η άδεια που ανήκει πλέον στον Δήμο, θα κρατηθεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο σημείο για να τοποθετηθεί.

Η προφορική αυτή διαβεβαίωση μας δίνει το θάρρος να θίξουμε το θέμα του έτερου περιπτέρου της Αγίας Σοφίας, αυτού που βρίσκεται στη γωνία με την οδό Πην. Δέλτα και μπροστά στο ψητοπωλείο PittaPan.

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε τυχαία! Η εικόνα αυτή με την μητέρα και το καρότσι στο δρόμο είναι πολύ συχνή σε όσους καθημερινά μένουν ή περνούν από την περιοχή. Ο κίνδυνος στην κυκλική με μειωμένη ορατότητα πλατεία αφορά όλους μας!

Η άδεια του περιπτέρου ανήκει σε σύζυγο αναπήρου πολέμου, δόθηκε το 1960, νοικιάστηκε για πολλά χρόνια και έβαλε λουκέτο πριν περίπου 10 χρόνια. Έκτοτε βρίσκεται στο ίδιο σημείο, κλειστό, χωρίς να έχει καν ένα ενοικιαστήριο κάνοντας τη δική του αντίσταση στους περίοικους και τους διερχόμενους που χρόνια τώρα φωνάζουν για το δικαίωμά τους στην ασφαλή χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Η μετακίνησή του απασχόλησε την προηγούμενη τετραετία το κοινοτικό συμβούλιο του Νέου Ψυχικού τουλάχιστον δύο φορές. Η αυτοψία που διενεργήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου βρίσκει την θέση ακατάλληλη και επικίνδυνη. Το θέμα έρχεται στο τοπικό συμβούλιο στις 7 Δεκεμβρίου του 2017 και ομόφωνα αποφασίζεται η μετακίνηση του περιπτέρου και όπως πληροφορηθήκαμε από την π. Πρόεδρο του Συμβουλίου κυρία Νένα Πασσά προτάθηκε και νέα θέση. Έπειτα ως θέμα μεταφέρθηκε στις αρμοδιότητες του δήμου και από τότε αγνοείται η τύχη του.

Ο χώρος πίσω από το περίπτερο – περίπου 30 εκατοστά!

Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιδιοκτήτρια αρνείται να μεταφερθεί και αδιαφορώντας για τον κίνδυνο και το απροσπέλαστο που δημιουργεί φέρνει την άποψή της και στις αίθουσες των δικαστηρίων ζητώντας από τον γείτονα να χρησιμοποιηθεί η πρασιά του ως πεζοδρόμιο!

Η αναζήτηση λύσης στο εν λόγω πρόβλημα ξεκινάει από το 2011 όταν η κοινοτική σύμβουλος κυρία Χριστίνα Μπραβάκου φέρνει το θέμα των κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια) σε ένα έγγραφό της το οποίο και βασιζόταν σε νόμους και υποχρεώσεις και ζητάει από το υπόλοιπο κοινοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα σε πεζούς και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Τότε τέθηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα της απροσπέλαστης από πεζούς πλατείας της Αγίας Σοφίας.

Σήμερα το θέμα γνωστοποιείται εκ νέου προκειμένου να θυμίσει στην νέα δημοτική αρχή το πρόβλημα που αναζητά εδώ και μια δεκαετία λύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις