Νέα άτομα στο τιμόνι των Σχολικών Επιτροπών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέα άτομα στο τιμόνι των Σχολικών Επιτροπών

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Ακριβώς ένα χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2019 που ορίστηκαν οι δύο νέες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας, με Προέδρους την Αλίκη Γκιζελή για την Α’βάθμια και τον Δημήτρη Φωτιάδη για την Β’βάθμια, ο Δημήτρης Γαλάνης προβαίνει σε μια ρηξικέλευθη κίνηση και αλλάζει τους παραπάνω Προέδρους.

Στη θέση τους ορίζει δύο λαϊκά μέλη των τη Σοφία Γαβριηλίδου και τον Σωκράτη Χαμαλίδη.

Η θητεία των δύο πρώην Προέδρων ήταν η πλέον επιτυχημένη, καθώς μεταξύ άλλων, έλυσαν χρόνια προβλήματα σχολικών κτιρίων, αναβάθμισαν αίθουσες, δίκτυα και εξόπλισαν τα σχολεία μας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, σε έναν μόλις χρόνο!

Η αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των καθηκόντων των δύο Αντιδημάρχων από τις σχολικές επιτροπές, ώστε  να προσηλωθούν στο έργο τους. Ο κύριος Φωτιάδης είναι από τον προηγούμενο μήνα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ενώ  η κυρία Γκιζελή συνεχίζει να είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Αθλητισμού, εξίσου νευραλγικός τομέας και λόγω πανδημίας.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια καινοτόμα πολιτική κίνηση  που γίνεται για πρώτη φορά και δίνει το πολιτικό στίγμα της διοίκησης Γαλάνη.

«Είναι ευκαιρία για τον Δήμο μας να αξιοποιηθούν  δύο άνθρωποι οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και έχουν εργαστεί σκληρά πίσω από την αυλαία στα έργα που έχουν ξεκινήσει στα σχολεία μας. Στη δική μου Διοίκηση θα τιμάται με κάθε τρόπο η αξιοσύνη και η εργατικότητα. Πρόκειται για δύο βασικές αρχές που πρεσβεύω ως άνθρωπος και δεν θα παρεκκλίνω από αυτές ακόμα και τώρα που κατέχω το αξίωμα του Δημάρχου», δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

Ικανοποιημένοι από την αλλαγή αλλά και από την επιλογή των νέων Προέδρων δηλώνουν και οι κ.κ. Γκιζελή και Φωτιάδης, καθώς συνεργάστηκαν άψογα μαζί τους την περίοδο που υπήρξαν μέλη των Επιτροπών.

Σοφία Γαβριηλίδου Πρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Σπούδασε Business Administration στο Deree College και Επικοινωνία και Fashion Design στο Μιλάνο. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό Μπαλέτο και είναι μέλος της Royal Academy of Dance. Εργάστηκε σαν Σύμβουλος Επικοινωνίας, στην εταιρεία Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων «Λ. Ξανθοπούλου και Συνεργάτες» έως το 2012. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι μητέρα δίδυμων κοριτσιών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης. «Μέσα από τη θέση αυτή μοιράστηκα την τεράστια ανάγκη συνεργειών προκειμένου το Δημόσιο Σχολείο να γίνει βιώσιμο, ασφαλές και πρόσφορο για δημιουργικότητα. Ξεκινώντας τη θητεία μου ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των Δημοσίων σχολείων του Δήμου μας. Η ανάθεση της θέσης της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλάνη συνιστά για εμένα τιμή και τον ευχαριστώ θερμά.» δήλωσε η νέα Πρόεδρος στα τοπικά νέα.

Σωκράτης Χαμαλίδης Πρόεδρος της Β’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

 

Είναι κάτοχος διπλώματος MSc στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία (O.Π.Α., πρώην ΑΣΟΕΕ), με σπουδές στις Γραφικές Τέχνες – Τυπογραφία στα ΤΕΙ Αθήνας και στην Αγγλία (Reading University) με Υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Στο παρελθόν εργάσθηκε στην Τεχνική Διεύθυνση Πολυεθνικής Εταιρίας εκτύπωσης και δημιουργίας δοχείων αλουμινίου. Από το 1997 έως  σήμερα εργάζεται  στο Τμήμα Μάρκετινγκ Ελληνικής Εταιρίας Τροφίμων. Δημότης του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού διαμένει στην κοινότητα του Νέου Ψυχικού. Ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά ως μέλος του Δ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού και μέλος της Σχολικής Επιτροπής (2008-2009). Την ίδια χρονιά διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του 1ου Νηπιαγωγείου Νέου Ψυχικού. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού και μέλος του Μορφωτικού  Εξωραϊστικού  Ομίλου Νέου Ψυχικού.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις