Covid-19 news

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Covid-19 news

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Τα μέτρα θα διαρκέσουν ένα μήνα και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Παρακάτω παρατίθενται τα πρόσφατα νέα του Δήμου μας σε σχέση με τον Covid-19 και οι αλλαγές που ήδη είναι σε ισχύ.

Λειτουργία αθλητικών – πολιτιστικών χώρων

Κλειστό το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (γήπεδα μπάσκετ, πισίνα).

Τα γήπεδα τένις της οδού Καλαβρύτων στο Νέο Ψυχικό θα είναι ανοικτά και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ατομική προπόνηση ενηλίκων με χρήση μέχρι 4 άτομα ανά γήπεδο και χωρίς προπονητή..

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης θα χρησιμοποιείται μόνο ο στίβος, αποκλειστικά για ατομική προπόνηση.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μένουν κλειστές

Το Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης (Κυριακίδειο) θα μείνει κλειστό οπότε αναστέλλεται και όλη η λειτουργία των μαθημάτων και των αθλημάτων είτε στον εξωτερικό χώρο είτε στις αίθουσες,  με εξαίρεση τη χρήση από μέλη που ανήκουν στην Προ Ολυμπιακή ομάδα και με βάση την ονομαστική λίστα της ΓΓΑ.

Πολιτιστικά κέντρα (Μπενετάτου, Σπυροπούλειο) και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτά είναι κλειστά.

Το Δημοτικό Ωδείο θα λειτουργήσει διαδικτυακά

Η  Πινακοθήκη Λέφα αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της.

Σχολεία

Αναστολή λειτουργίας στο Λύκειο του Νέου Ψυχικού από τις 21 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Μετά από τα τέσσερα αρχικά επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα, ο Λυκειάρχης κύριος Διονύσης Τσάγκλας έστειλε –ως όφειλε- έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τον ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Μεμονωμένο κρούσμα είχε επίσης το Λύκειο Φιλοθέης και το 2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού όπου και έκλεισαν τα αντίστοιχα τμήματα.

Έμεινε κλειστή λόγω covid και η Κοινότητα Νέου Ψυχικού

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στέλεχος του Δήμου ενημερώνει ότι μετά από  διεξαγωγή μοριακού τεστ λόγω ήπιων συμπτωμάτων, είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Δημοτική Αρχή και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δημοτικού Καταστήματος του Νέου Ψυχικού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και έγινε σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων του κτιρίου. Ταυτόχρονα ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του κρούσματος και σε όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί του διενεργήθηκαν δωρεάν μοριακά τεστ και τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα 7 ημερών. Σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοτικού Καταστήματος διενεργήθηκαν άμεσα και δωρεάν από τον Δήμο tests covid-19. Τα αποτελέσματα από τα tests έδειξαν θετικό ένα υπάλληλο και μάλιστα χωρίς συμπτώματα και χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με το πρώτο κρούσμα. Το κτίριο μένει και πάλι κλειστό την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και επαναλαμβάνονται οι ενέργειες σύμφωνα μα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ εκ νέου.

Στήλη θερμομέτρησης

Στήλη ανέπαφης και ταχείας θερμομέτρησης εγκαταστάθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου. Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια όλων των δημοσίων χώρων και πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας. Το καινοτόμο αυτό σύστημα τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο του Δημαρχείου και καθημερινά θερμομετρούνται , εκτός από τους επισκέπτες και όλοι οι υπάλληλοι και οι αιρετοί.

Δωρεάν μοριακά tests

Τέλος πάνω από 500 μοριακά tests έχει προσφέρει δωρεάν ο Δήμος σε υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου μας.

15310

Να θυμίσουμε επίσης την 24ωρη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 15310. Πρόκειται για τηλέφωνο το οποίο εξυπηρετεί ευπαθείς ομάδες και έχει μπει σε λειτουργία από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Εξυπηρετεί ανάγκες όπως: ψώνια, φάρμακα, βοήθεια στο σπίτι κ.ά.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις