Ευαισθητοποιημένοι μαθητές σε ετοιμότητα!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ευαισθητοποιημένοι μαθητές σε ετοιμότητα!

Οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης δείχνουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν όχι μόνο τη μαθητική αλλά και την κοινωνική ζωή τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, έστειλαν στις 8 Οκτωβρίου 2020 επιστολή στον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όπου αναγράφουν επακριβώς:

«Αξιότιμε κύριε Δημήτρη Φωτιάδη, Αντιδήμαρχε, Πρόεδρε της σχολικής επιτροπής. Η πρόσφατη έξαρση του γνωστού ιού COVID-19 προκάλεσε μεγάλη αποδιοργάνωση στην σχολική κοινότητα. Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο της υγειονομικής κρίσης, στόχος μας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία καθώς και να συνεχιστεί  η ομαλή διεξαγωγή των σχολικών μαθημάτων. Ακόμα, γνωστοποιώντας τις ισχνές και δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις του πληθυσμού και το αυξημένο κόστος του διαγνωστικού τεστ για τον προρρηθέντα ιό, παρακαλούμε την κάλυψη του κόστους αυτών των τεστ στους μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα. Σε αυτήν την κρίση είμαστε όλοι μαζί, θα επιθυμούσαμε να συναντηθούμε και δια ζώσης για να συζητήσουμε περαιτέρω  επί του ζητήματος. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων. Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης».

Άμεση η ανταπόκριση του Δήμου

Άμεσα ο κύριος Φωτιάδης συζήτησε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη ο οποίος και έδωσε επί τόπου εντολή να υποβάλεται σε δωρεάν τεστ Covid όποιος μαθητής του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού πιστεύει ότι έχει κάποια συμπτώματα.

Είναι πραγματικά πολύ θετικό να βλέπεις ότι αρκετοί έφηβοι του Δήμου μας αντιμετωπίζουν με τόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα τέτοιου είδους θέματα, γεγονός που δείχνει και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται σε κάποια σχολεία και ταυτόχρονα πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να βλέπεις την αμεσότητα και την κατανόηση που δείχνει ο Δήμος σε θέματα που άπτονται με τα παιδιά και τους μαθητές μας.

Από την πλευρά της εφημερίδας μας δεν θα μπορούσαμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και στην πρωτοβουλία αυτών των μαθητών αλλά και στην υπεύθυνη θέση που συνεχίζει και επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή στα θέματα  παιδείας.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις