Κάθε Τρίτη αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κάθε Τρίτη αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας

Νέα συνεργασία για την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας διοργανώνει ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία» μας λέει η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Αλίκη Γκιζελή. «Κοινός στόχος είναι να χτιστεί με τους πολίτες μια σχέση εμπιστοσύνης που θα έχει διάρκεια και είναι σίγουρο ότι με τον καιρό θα φανεί το αποτέλεσμα.  Σήμερα περισσότερο από ποτέ νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να μιλήσουμε και να λύσουμε τα νέα θέματα που έχουν ανακύψει – πλην των καθημερινών προβλημάτων που μας ταλανίζουν- από την πανδημία η οποία έχει αφήσει ήδη το στίγμα της στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων».

Οι συνεδρίες είναι δωρεάν, ομαδικές και θα πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Παλιό Ψυχικό) είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας,  κάθε Τρίτη πρωί 10:00-11:30 και κάθε Τρίτη απόγευμα 18:00 – 19:30.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Παιδείας στο 213 2014601, 681.

Η διαδικασία για την συμμετοχή ξεκινάει με ατομική συνέντευξη ώστε ανάλογα με το θέμα που απασχολεί τον καθένα μας να ενταχθεί στην κατάλληλη ομάδα. Στα μέσα Νοεμβρίου –για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ενημερώσουμε στο επόμενο τεύχος- έχει δρομολογηθεί μια διαδικτυακή ομιλία με τους υπεύθυνους της Σχολής προκειμένου να εξηγήσουν, να λύσουν απορίες και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και για τα οφέλη της συμμετοχής τους.

Ποια είναι η Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας

Ιδρύθηκε το 1983 από τον παιδοψυχίατρο – ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ και έχει πρόεδρο τον ψυχίατρο – ψυχαναλυτή Παντελή Παπαδόπουλο. Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους κρατικούς φορείς και έχει ένα μακρύ έργο πάνω στην ομαδική και οικογενειακή θεραπεία.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις