Ρεκόρ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ρεκόρ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!

Συγκινητική πραγματικά είναι η προσέλευση του κόσμου σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου τον τελευταίο χρόνο. Μέσα σ’ αυτόν έχουν πραγματοποιηθεί 3 εθελοντικές αιμοδοσίες από τις οποίες έχουν μαζευτεί περίπου 124 φιάλες αίμα.

Ένας αριθμός ρεκόρ για το Δήμο μας δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες ζούμε σε ένα κλίμα πανδημίας που σαρώνει όλο τον πλανήτη.

Όπως μας ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας κυρία Αλίκη Γκιζελή, καλύψαμε όλες τις ανάγκες των συνδημοτών μας (86 φιάλες), καθώς επίσης και ένα «χρέος» (38 φιάλες από τις 58) που είχαμε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Να θυμίσουμε ότι στην αιμοδοσία του Μαρτίου είχαν συγκεντρωθεί 60 φιάλες (από 22-24 που ήταν συνήθως), ενώ στην τελευταία που έγινε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν 25 φιάλες.

Ο κόσμος θέλει και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ιατρικού κόσμου για την αύξηση των αποθεμάτων αίματος, θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος, γιατί 60 φιάλες τον Μάρτιο και μόλις 20 τον Οκτώβριο. Διότι τον Μάρτιο όλοι ήμασταν σε καραντίνα, άρα είχαμε όλο το χρόνο στην καθημερινότητά μας, είτε πρωί είτε απόγευμα, να πάμε και να δώσουμε αίμα.

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν αυτόν τον παράγοντα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε  η νέα εθελοντική αιμοδοσία να γίνει στις 10 Νοεμβρίου στο Blue Bell, στο Ψυχικό και ώρες από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να έχει το χρόνο να παρευρεθεί και να προσφέρει αίμα μετά τη δουλειά του.

Γίνεται έκκληση σε όλους, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο που είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας και ας λειτουργήσουμε και πάλι με το «εμείς». Να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας γίνεται με την απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων προστασίας για τον Covid – 19.

Τέλος καλούνται όλοι οι Σύλλογοι και τα Συστήματα Προσκόπων του Δήμου μας, καθώς και όλοι οι νέοι, να συνεισφέρουν ενεργά σ’ αυτήν την πράξη ανθρωπιάς και να γνωρίζουν ότι όσο η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας έχει αποθέματα, τόσο νιώθουμε όλοι περισσότερο ασφαλείς!

Δίνουμε αίμα! Χαρίζουμε ζωή!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις