Ενστάσεις Άλσος Αμαδρυάδων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ενστάσεις Άλσος Αμαδρυάδων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου για την αποτροπή της τροποποίησης του ρυμοτομικού στο Άλσος Αμαδρυάδων, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο Ψυχικού.

Η κινητοποίηση ήταν πρωτοφανής! Είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκαν 285 ενστάσεις και μάλιστα με την φροντίδα του Δήμου, ο οποίος είχε το νομικό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη εξαφάνιση ενός χώρου πρασίνου.

Οι ενστάσεις ετοιμάστηκαν από τον Δήμο και ανέβηκαν στο διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες, ώστε να ενεργοποιηθούν και κατατέθηκαν στο Πρωτόκολλο τηρουμένων  όλων των  κανόνων για covid-19.

Η κινητοποίηση των κατοίκων δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας για την τελική έκβαση της υπόθεσης!

Νέες ενστάσεις

Την βοήθεια των κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού ζητά εκ νέου ο Δήμος, προκειμένου να αναχαιτίσει την προωθούμενη τροποποίηση του ρυμοτομικού του Ψυχικού και την μετατροπή σε οικοδομήσιμο του ελεύθερου χώρου   (Άλσος Νυμφών)  που περικλείεται από τις οδούς Δρόση – Νιρβάνα και Χαλεπά

Πρόκειται για ένα τμήμα της ευρύτερης  έκτασης των Τουρκοβουνίων, που κηρύχτηκε δασωτέα με το Β.Δ της 18/3/1915 και που είχε αναγνωριστεί και από την ίδια την Εταιρεία,  που επισπεύδει την τροποποίηση του ρυμοτομικού ως δασική με τους διαφημιστικούς χάρτες της.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ενστάσεων είναι η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, με δεδομένο ότι η Δευτέρα 26 του μήνα, του Αγίου Δημητρίου,  είναι τοπική αργία και το Δημοτικό Κατάστημα θα παραμείνει κλειστό.

Εν προκειμένω και για να υπάρξει ελπίδα επιτυχούς έκβασης θεωρείται κρίσιμη η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων και μάλιστα όλων! Στον περιβαλλοντικό αυτόν αγώνα οφείλουμε να συμμετάσχουμε όλοι,  όχι μόνον οι Ψυχικιώτες,  αλλά  και οι Φιλοθεάτες και οι Νεοψυχικιώτες. Μόνο έτσι, συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά, θα κατορθώσουμε να διατηρήσουμε τη φυσιογνωμία του  προαστίου μας, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε Κοινότητας ξεχωριστά.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις