Ανακοίνωση από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ανακοίνωση από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού

Σύμφωνα με την από 14.10.2020 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί ενισχύσεως των μέτρων προστασίας από τον ιό covid-19, όπου αναφέρεται επακριβώς: «η ΔΙΣ προτρέπει τον ιερό κλήρο και τον Χριστεπώνυμο λαό να αναπέμπουν καθημερινά προσευχές προς τον πανοικτίρμονα Θεό, να αποστρέψει και να διασκεδάσει την καθ’ ημών κινουμένη νόσο του κορωνοϊού, καθώς και να ακολουθούν απαρεγκλίτως τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του, εκφράζοντας και δι’ αυτού του τρόπου την αγάπη τους και προς τον συνάνθρωπο και προς τον εαυτό τους», σας ενημερώνουμε ότι αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ο επιτρεπόμενος αριθμός παρόντων εντός του ναού ανέρχεται στα 50 άτομα.

Ως εκ τούτου το πρόγραμμα του Ιερού Ναού τροποποιείται ως ακολούθως:

Ιερές Ακολουθίες: Για τις Θείες Λειτουργίες των εορτών που τυγχάνουν σε καθημερινή (Δευτέρα έως και Σάββατο) το πρόγραμμα παραμένει ως έχει, δηλαδή στις 7 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 5 μ.μ. ο Εσπερινός. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 5 μ.μ. θα τελείται ο Εσπερινός της Κυριακής και εν συνεχεία στις 6 μ.μ. ο Όρθρος της Κυριακής. Την Κυριακή το πρωί θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες: η πρώτη από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. και η δεύτερη από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ..

Δραστηριότητες: Όλες οι δραστηριότητες του Ναού θα συνεχιστούν κανονικά αφού θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού, ο οποίος έχει επιφάνεια 1000 τ.μ. αντί της, 300 τ.μ., αιθούσης του Πνευματικού μας Κέντρου και με μέγιστο αριθμό παρισταμένων τους 50.

Ο Όρθρος (Σάββατο απόγευμα) και η δεύτερη Θεία Λειτουργία της Κυριακής καθώς και το Εσπερινό Κήρυγμα της Τρίτης, το μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας της Παρασκευής και η Φιλαναγνωσία του Σαββάτου θα μεταδίδονται απευθείας σε σύνδεσμο που θα σας γνωστοποιήσουμε εγκαίρως ή θα μαγνητοσκοπούνται και θα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ναού μας στο youTube.

Οι παριστάμενοι σε Γάμους, Βαπτίσεις και Κηδείες δύνανται να είναι έως 20. Όσοι προγραμματίζουν την τέλεση Μνημοσύνου ας επικοινωνούν πρώτα με τους ιερείς του Ναού.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι τα υγειονομικά μέτρα προστασίας μας ισχύουν όπως ακριβώς τα γνωρίζετε μέχρι σήμερα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ναού μας, www.inagnps.gr, και συγκεκριμένα στο πεδίο “Ανακοινώσεις Ενοριακές”, όπου και αναδημοσιεύεται ολόκληρο το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις