Παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Του Γεωργίου Τσακίρη, Αξιωματικού ε.α., ΜΑ Investment portfolio management

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες των χωρών της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου, των Χωρών της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα γίνονται μάρτυρες μιας επιθετικής, εκβιαστικής, απειλητικής και παρανοϊκής συμπεριφοράς από την ηγεσία της γειτονικής και συμμάχου Χώρας.

Επιδίδεται σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον γειτονικών χωρών κατά τη δική της πάντα περί δικαίου αντίληψη. Απελευθέρωσε εγκληματίες του isis (ισλαμικό κράτος) επικίνδυνους για την ανθρωπότητα, κατέλαβε και διατηρεί εδάφη εισβάλοντας σε γειτονικές χώρες χαρακτηρίζοντας τις πολεμικές  επιχειρήσεις του ειρηνικές και αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Δολοφονεί με σκοπιμότητα αμάχους βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές. Θα διερωτηθούν πολλοί, ζούμε σε ένα πλανήτη όπου η ηθική και το δίκαιο επικρατούν ή στη ζούγκλα που δεν υπάρχουν νόμοι και ο καθένας παίρνει το νόμο στα χέρια του ;

Την τελευταία διετία προβαίνει όχι μόνο σε έρευνες, αλλά και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και πρόσφατα εισέβαλε στην Ελληνική ΑΟΖ εκβιάζοντας πως θα προβεί σε έρευνες και γεωτρήσεις. Αγνοεί την ΑΟΖ γειτονικών χωρών. Οριοθετεί τη δική της ΑΟΖ κατά τη δική της κρίση, αρνούμενη να σεβαστεί Διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες. Παραβιάζει σε μόνιμη βάση τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, απειλώντας ακόμη και με πόλεμο αν οι χώρες αυτές ασκήσουν τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες. Θεωρεί τα όρια της επικράτειάς της ως ανεπαρκή και οραματίζεται τα σύνορα της “καρδιάς” της απειλώντας με άμεσο ή και έμμεσο τρόπο χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Μαύρης Θάλασσας, της Ανατ. Λεκάνης της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης.  Με απλά λόγια αποτελεί μία μόνιμη, επικίνδυνη και προκλητική απειλή για την ειρήνη, έναν ανήθικο τρομοκράτη διεθνούς εμβέλειας.

Εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα στέλνοντας κυρίως μετανάστες  και σε ποσοστό χαμηλότερο του 30%  πρόσφυγες, απειλώντας με ισλαμοποίηση.  Υλοποιώντας το στόχο αυτό(ισλαμοποίηση) πριν λίγους  μήνες  τους άφησε ελεύθερους από τα κέντρα που ζούσαν και τους προώθησε με ναυλωμένα από το τουρκικό κράτος οχήματα στην  Ελληνική μεθόριο στον Έβρο και στα Νησιά και συνδράμει ποικιλοτρόπως στην παράνομη διέλευσή τους στην Ελλάδα,  ψευδόμενη ως συνήθως ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της, χρησιμοποιώντας πονεμένες ανθρώπινες ψυχές ως όπλο των διαβολικών σκοπών της. Δε σέβεται ούτε ότι η ανθρωπότητα και φυσικά και η χώρα μας στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία πολεμά να τιθασεύσει την πανδημία του κορωνοϊού και εκμεταλλευόμενη το γεγονός συνεχίζει να συνδράμει με κρατικούς φορείς την εισβολή παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά σύνορα. Όταν όλες οι Χώρες του πλανήτη μας έκλεισαν τα σύνορά τους για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Δε σέβεται και δε προστατεύει, όπως οφείλει, ούτε τον τούρκικο λαό ψευδόμενη διαρκώς ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από την πανδημία.  Είναι πλέον γνωστό ότι το τούρκικο κράτος είναι όχι μόνο επίσημος διακινητής μεταναστών, αλλά και του κορωνοϊού.

Με μια κοντόφθαλμη, κυνική συμπεριφορά και πράξη πολιτιστικής εκκαθάρισης μετέτρεψε την Αγία Σοφία, το σύμβολο των ανά τον κόσμο χριστιανών και της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, από μνημείο παγκόσμιας  πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί, αγνοώντας προκλητικά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και της  UNESKO  δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό κλίμα μισαλλοδοξίας και θρησκευτικού σωβινισμού.

Χρησιμοποιεί το ακραίο ψεύδος ως μόνιμο όπλο προπαγάνδας παραχαράσσοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα των γειτόνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μεταστρέφει τα κεκτημένα και το δίκαιο των γειτονικών λαών σε δικά της παραπλανώντας τη διεθνή κοινότητα.  Με απλά λόγια παραβιάζει συστηματικά τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ, το βήμα του οποίου χρησιμοποιεί για να προβάλει τις επιθετικές ενέργειές της ως ειρηνικές.  Αποτελεί μόνιμη απειλή για την ειρήνη. Αυτή η απειλή όμως πρέπει κάποτε να τελειώσει. Μήπως ήρθε η ώρα ;  Τώρα που όλοι οι λαοί της γης βλέπουν – γνωρίζουν το παρανοϊκό φαινόμενο. Μήπως μια ορθολογική συνεργασία και συνεννόηση των απειλουμένων κρατών θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα ;

Τέτοια αβεβαιότητα, ανησυχία και εκβιασμός δεν εκδηλώθηκε για τις Χώρες και τους λαούς της περιοχής αυτής ούτε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε εκείνη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Όλοι θα θυμόμαστε τι προηγήθηκε του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ποια ήταν η συμπεριφορά του Χίτλερ  και των κυβερνώντων της Χιτλερικής Γερμανίας έναντι γειτονικών χωρών. Η Γερμανία ένιωθε ασφυξία – πνιγόταν στα τότε σύνορά της(θεωρία περί ζωτικού χώρου). Παράλληλα εξοπλιζόταν και προετοίμαζε ψυχολογικά το λαό της. Θα γνωρίζουμε επίσης την ανεκτικότητα της Διεθνούς Κοινότητας η οποία  αντέδρασε ήπια ανεχόμενη ακόμη και την κατάληψη της Τσεχοσλοβακίας(Σουδητίας). Η  εμμονική τότε ανοχή και η πολιτική κατευνασμού οδήγησε στον καταστροφικό για την ανθρωπότητα  2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ομοιότητα μεταξύ της τότε Γερμανίας και της σημερινής Τουρκίας στη συμπεριφορά και στη δράση, καθώς και την ίδια εμμονική ανοχή και πολιτική κατευνασμού που επιδεικνύεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις και τη Διεθνή Κοινότητα στην προκλητικότητα της Τουρκίας χρόνια τώρα, ελπίζοντας πως θα καταλάβει το λάθος και θα συνετισθεί, όπως τότε με την Γερμανία και το Χίτλερ.

Θα διατηρήσει λοιπόν η ανθρωπότητα τον παραλογισμό ή θα δράσει ; Έχουμε ευθύνη απέναντι στους λαούς όλου του κόσμου,  στην παρούσα γενιά και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν.  Μα και τι να κάνουμε θα διερωτώνται πολλοί ;  Να προλάβουμε ένα νέο μεγάλο και καταστροφικό πόλεμο είναι η απάντηση.  Μα πως ; Στις δημοκρατίες και σε μια δημοκρατική ανθρωπότητα ποτέ δεν υπάρχουν αδιέξοδα  Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ο εξοστρακισμός.

Ας δούμε όμως την εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας. Ο Ερντογάν είναι ο απόλυτος άρχων, που τηρεί, καλλιεργεί και ανατροφοδοτεί τη σημερινή προκλητικότατη στάση έναντι της ανθρωπότητας. Οι αρχηγοί των αντιπολιτευόμενων κομμάτων τον κατηγορούν  για συντηρητισμό και ήπια στάση στα εθνικά θέματα. Επομένως αυτοί θα είναι πιο επιθετικοί και ακραίοι. Συμπέρασμα η επιθετική πρακτική της Τουρκίας θα συνεχιστεί με πιο σκληρή εφαρμογή. Επομένως για να ηρεμήσουν οι λαοί της περιοχής, να επικρατήσει η ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, να συνετιστούν και οι επόμενοι ηγέτες της Τουρκίας θα πρέπει ο εξοστρακισμός να είναι πιο αποτελεσματικός. Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την  παραπομπή του Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ειρηνική συμβίωση των λαών  και ειδικά των γειτονικών, η αρμονική συνεργασία τους στον εμπορικό, πολιτιστικό, τουριστικό τομέα, στην έρευνα και στην τεχνολογία και άλλους τομείς αποτελούν παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας των λαών αυτών.  Η ειρήνη είναι το ζητούμενο από όλους και για όλους, όχι μόνο στην υπόψη  περιοχή, αλλά σε όλο τον  πλανήτη μας. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, ας λάβουμε πιο δραστικά και αποτελεσματικότερα μέτρα.

 

ΥΓ :  Το άρθρο έχει ως στόχο να αρχίσει να ωριμάζει η σκέψη, κυρίως στη Διεθνή Κοινότητα, για την παραπομπή του Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τη διάδοσή του, κυρίως στο εξωτερικό.

Παρακαλώ όσοι από τους παραλήπτες του άρθρου έχουμε  επαφές και διασυνδέσεις με φίλους, ακόμη και κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών, στο εξωτερικό ας το προωθήσουμε. Με την παράκληση να το μεταφράσουν στη γλώσσα τους και να το προωθήσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις