ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟY ΚΕΝΤΡΟΥ Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟY ΚΕΝΤΡΟΥ

Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων υλοποιεί η ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού για την χρονιά 2020-2021. Το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ένα σεμινάριο με θέμα το πένθος, με μαθήματα χορωδίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών «Ο ΜΙΝΩΣ» και με ένα κύκλο μαθημάτων για την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας η διοργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων μιας και οι εκκλησίες διαθέτουν μεγάλους χώρους και μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες ανθρώπων με ασφάλεια και τηρώντας σαφώς όλα τα μέτρα ασφαλείας που γνωρίζουμε. 

Κάθε Δευτέρα ώρα 17:00 έως 19:00 Χορωδία παραδοσιακής κρητικής μουσικής, για ενήλικες. (Συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Νέου Ψυχικού «Ο ΜΙΝΩΣ»)

Κάθε Τρίτη ώρα 17:00 έως 19:00  Εσπερινά Κηρύγματα. Το θέμα των φετινών συναντήσεών μας θα είναι: «Η ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας». Μέσα από μια ιστορική αναδρομή θα δούμε πως διαμορφώθηκε από τους αποστολικούς χρόνους έως σήμερα. Πόσο κεντρική και καίρια θέση κατέχει στην ζωή μας;

Κάθε Τετάρτη ώρα 17:00 έως 19:00  Το  Ίδρυμα  Ποιμαντικής  Επιμορφώσεως  της  Ιεράς  Αρχιεπισκοπής  Αθηνών θα υλοποιήσει  στην Ενορία μας εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  με θέμα:  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ», το  οποίο  απευθύνεται  σε  εθελοντές,  στελέχη  και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και άλλων φορέων που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων για την υποστήριξη  του  έργου  που  προσφέρεται  στις  κοινωνικοπρονοϊακές  και  λοιπές  εκκλησιαστικές δομές και Ενορίες.

Οι συμμετέχοντες  μετά  την  επιτυχή  ολοκλήρωση  της  διαδικασίας  πιστοποίησης  θα  λαμβάνουν Βεβαίωση  Πιστοποιημένης  Επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα ξεκινάει από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου

Κάθε Πέμπτη ώρα 17:00 έως 19:00 Εντευκτήριο τρίτης ηλικίας.

Κάθε Παρασκευή ώρα 17:00 έως 18:00  Μαθήματα αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. – Θυμάστε τι λέει η Θεογονία του Ησιόδου;  Μήπως θυμάστε μερικά ονόματα Τιτάνων; Η Εκάβη ή η Εκάτη ήταν θεά; Χρυσηίς;;; Δεν θυμάμαι… Εσπερίδες και Λαιστρυγόνες;… Αντίνοος ή Αλκίνοος; Λάιος ή Μενέλαος; Αντιγόνη και Αίμων ή Αντιγόνη και Ισμήνη; Ας ξαναθυμηθούμε τους μύθους με τους οποίους μεγαλώνουμε εδώ και 3500 χρόνια! Ας ξαναθυμηθούμε τον ιστορικό πυρήνα που κρύβεται μέσα τους! Ας εξετάσουμε και την σχέση τους  με την Παλαιά Διαθήκη!

Τα μαθήματα θα γίνονται από τον σκηνοθέτη-συγγραφέα Σπύρο Μαντζαβίνο και τον αρχαιολόγο π. Μιχαήλ Σταθάκη στο Πνευματικό μας Κέντρο.

Κάθε Σάββατο  (έναρξη 03.10) ώρα 18:00 έως 20:00, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Ναού μας έχει καλεσμένο κάποιον συγγραφέα για να μας παρουσιάσει κάποιο βιβλίο του. Το Σάββατο θα ταξιδέψουμε στις σελίδες του βιβλίου «Το Βυζάντιο έχει ρεπό» του Γαβριήλ Νικ. Πεντζίκη.

“Το Βυζάντιο έχει ρεπό”, είναι μια σπονδυλωτή αφήγηση, που εκτυλίσσεται συνυφαίνοντας νήματα του σήμερα με νήματα ιστορικά. Ξεκινώντας από το ουζερί “Βυζάντιο”, περιγράφει την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, την άλωση της Βασιλεύουσας από τους Σταυροφόρους, τις αρματοδρομίες, τον ιππόδρομο, τη Μεγάλη Εκκλησία, θριαμβικές πομπές και διαπομπεύσεις αυτοκρατόρων. Μιλά για το κοσμοείδωλο των Βυζαντινών, τις συνομωσίες και ανταρσίες, μάχες και πολέμους, γάμους και μοιχείες, διαζύγια και δολοφονίες. Συναναστρέφεται κείμενα και συγγραφείς από τον Όμηρο έως τον Τζέημς Τζόυς. Αναπλάθει συναξάρια αγίων και νεομαρτύρων.

Κάθε Κυριακή  ώρα 11:00 έως 12:45  Συναντήσεις Κατηχητικού και μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά. (έναρξη  04.10)

17:00 έως 18:30 Όπως και άλλες χρόνιες, έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, θα προβάλλεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας θρησκευτικό ντοκιμαντέρ. (έναρξη  25.10)

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις