Κλοπή στον Σκλαβενίτη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κλοπή στον Σκλαβενίτη

Περίεργη σύλληψη και κατόπιν αποδέσμευση κλέφτη χωρίς να ειδοποιηθεί η αστυνομία

Περιστατικό αφαίρεσης φιαλών γκαζιού (τα γνωστά γκαζάκια), είχαμε από νεαρό ημεδαπό την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, πριν το κλείσιμο του καταστήματος  Σκλαβενίτη στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό. Ο νεαρός έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε, όχι από την αστυνομία, όπως και θα ήταν σωστό, αλλά από υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ που τελικά τον έπιασαν με την βοήθεια ενός περαστικού οδηγού, μόλις ένα τετράγωνο πιο μακριά από το κατάστημα. Το περίεργο στην υπόθεση και άκρως καταδικαστέο από μερίδα δημοτών που παρακολούθησαν την σύλληψη του νεαρού και επενέβησαν, είναι ότι οι δύο από τους τρεις υπαλλήλους που πήραν μέρος στην καταδίωξη, χτύπησαν τον νεαρό ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες,  βάσει του σωματότυπου του και του νεαρού της ηλικίας  δεν έδειχνε ικανός να αντισταθεί. Σύμφωνα με τους ίδιους  μάρτυρες στην συνέχεια έσυραν τον νεαρό πίσω στο κατάστημα. Απουσία του υπευθύνου καταστήματος λόγω ώρας, κανένας από το σούπερ μάρκετ δεν κάλεσε την αστυνομία να παραδώσει τον κλέφτη στις νόμιμες αρχές και τον άφησαν ελεύθερο να φύγει.

Η διεύθυνση του καταστήματος μας ενημέρωσε

Σε ρεπορτάζ στον χώρο του σούπερ μάρκετ, ο διευθυντής (το όνομα του είναι απόρρητο λόγω επαγγελματικής θέσης, αλλά στην διάθεση της εφημερίδας), μας ενημέρωσε ότι οι υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο έξωθεν του καταστήματος, επιπλήχθηκαν σφόδρα τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπεύθυνους προσωπικού της εταιρίας.

«Είναι πασιφανές ότι μία εταιρία σαν τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» δεν εγκρίνει ούτε και θα αποδεχτεί ποτέ τέτοιες συμπεριφορές υπαλλήλων. Εγώ ο ίδιος, παρόλο που δεν ήμουν παρών για να απαγορεύσω την έξοδό τους από το κατάστημα, ζητάω συγνώμη για την συμπεριφορά τους και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση».

Στην ερώτησή μας γιατί δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία μας ανέφερε ότι «ειδοποιήσαμε και ενημερώσαμε την δική μας εταιρία προστασίας και φύλαξης για το περιστατικό, και εκείνοι ανέλαβαν τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα φροντίσουμε κάτι τέτοιο να μην ξαναγίνει».

Σημ. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι η αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να μένουν αδρανείς σε περιπτώσεις που έρχονται αντιμέτωποι με κακοποιά στοιχεία, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ζωή των ανθρώπων. Οι κλέφτες δεν το έχουν σε τίποτα να προβούν σε πράξη κατά της ζωής. Συν τοις άλλοις, τέτοιες συμπεριφορές, μας δείχνουν τον δρόμο προς τις άναρχες κοινωνίες  όπου ο καθένας παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Και ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι δεν κατάλαβαν τον κίνδυνο στον οποίο έβαλαν τον εαυτό τους, ο κλέφτης υπήρξε ένοχος μέχρι που του επιτέθηκαν οι υπάλληλοι του Σκλαβενίτη και τον χτύπησαν. Τότε οι ρόλοι ιδιότητας έμειναν ίδιοι, αλλά οι ρόλοι ενοχής άλλαξαν.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις