Προτεραιότητα τα παιδιά και η υγεία τους

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Προτεραιότητα τα παιδιά και η υγεία τους

Είμαστε έτοιμοι από τις 6 Σεπτέμβρη να ανοίξουμε τα σχολεία μας με 14 έξτρα μέτρα ασφαλείας

 Ανοίγουν τα σχολεία στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού με πολύ περισσότερα  μέτρα, από όσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιβάλλουν και με στόχο την ασφαλή φοίτηση των μαθητών κάθε ηλικίας.

 

Οι σχετικές εντολές του Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Γαλάνη υπήρξαν σαφείς, αλλά και η ανταπόκριση των Προέδρων των δύο Σχολικών Επιτροπών άμεση, αφού τόσο η Αλίκη Γκιζελή, όσο και ο Δημήτρης Φωτιάδης έσπευσαν να τις υλοποιήσουν, πολύ πριν τις καθορισμένες ημερομηνίες. Έτσι αν και δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας για το άνοιγμα των σχολείων, στο Δήμο μας τα σχολεία είναι ήδη έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς, κάνοντας τη διαφορά με όσα σχολεία βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και παλεύουν να οργανωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τριπλασίασαν το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και το χρόνο εργασίας των καθαριστριών, προσλαμβάνοντας 18 επιπλέον καθαρίστριες με πλήρες ωράριο και διαθέτοντας τέσσερεις ακόμα από την καθαριότητα.

ΓΚΙΖΕΛΗ ΑΛΙΚΗ

 

Συγκεκριμένα και στα πλαίσια της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων οι δυο Πρόεδροι μας δήλωσαν:

 1. Έχουμε προμηθεύσει με μάσκες πολλαπλών χρήσεων όλους τους εκπαιδευτικούς ώστε να νιώθουν ασφαλείς μέχρι να έρθουν αυτές που διανέμει το Υπουργείο μέσω της ΚΕΔΕ. Προμηθεύουμε επίσης, όλα τα σχολεία με απολυμαντικά χεριών τα οποία θα βρίσκονται ανά αίθουσα αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
 2. Στις τουαλέτες αλλά και στις βρύσες θα υπάρχει κρεμοσάπουνο ενισχυμένο με απολυμαντικό.
 3. Οι καθαρίστριες θα έχουν απορρυπαντικά ενισχυμένα με απολυμαντικά, ακόμα και για τα πατώματα.
 4. Ειδικά καθαριστικά για τις αίθουσες υπολογιστών. Στις αίθουσες αυτές θα υπάρχουν και γάντια για όποιον νιώθει την ανάγκη για περαιτέρω ασφάλεια.
 5. Γάντια έχουν δοθεί επίσης και σε όλα τα σχολεία για κάθε ανάγκη.
 6. Πριν την έναρξη του σχολικού έτους απολυμαίνονται όλες οι αίθουσες που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς και οι κοινόχρηστοι και αύλειοι χώροι.
 7. Επιπλέον οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου θα συνεργαστούν προκειμένου να καθαριστούν λεπτομερώς και με υδροφόρες – όπου είναι δυνατόν, όλα τα σχολεία.
 8. Απολυμάνσεις θα γίνονται σε όλα τα σχολικά κτίρια κάθε 15 ημέρες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 9. Έχουμε φροντίσει να έχουμε από την 1η Σεπτεμβρίου καθαρίστριες στα σχολεία μας για την πλήρη φροντίδα και καθαρισμό των χώρων που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί μας και επισκέπτονται γονείς και παιδιά.
 10. Έχει ήδη τελειώσει η διαδικασία πρόσληψης των 18 καθαριστριών οι οποίες θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση σε σχέση με το 4ωρο που εργαζόντουσαν μέχρι πέρυσι. Στο δυναμικό μας έχουμε δύο μόνιμες καθαρίστριες και τέσσερις μερικής απασχόλησης. Για την ενίσχυση της καθαριότητας ο Δήμαρχος αποφάσισε τέσσερα ακόμα άτομα από την καθαριότητα που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ να τα παραχωρήσει στα σχολεία. Οπότε ώρες και άτομα πλησιάζουν το τριπλάσιο δυναμικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 11. Δίνεται η δυνατότητα από τον Δήμο να κάνουν και οι 450 εκπαιδευτικοί δωρεάν εξέταση COVID. Ένα θέμα που συζητιέται τις τελευταίες ημέρες από γονείς και συνδικαλιστικά όργανα εκπαιδευτικών, γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο μας.
 12. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος κύριος Κουντουράς ο οποίος είχε ολοκληρώσει έναν κύκλο ενημέρωσης στις αρχές Μαρτίου στα σχολεία μας – να τονίσουμε και εδώ ότι ήμασταν ο μόνος Δήμος που στις 11 Μαρτίου είχε ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες σε όλα τα σχολεία της Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης, δύο μέρες ακριβώς πριν το lock down. Η Βιοιατρική της οποίας συνεργάτης είναι ο κύριος Κουντουράς για άλλη μια φορά παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.
 13. Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλισμό (θερμόμετρα υπερύθρων) προκειμένου στην είσοδο να θερμομετρούνται καθημερινά όλοι όσοι εισέρχονται στα σχολεία.
 14. Από τον Μάρτιο οι σχολικές μονάδες μας έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια. Να επισημάνουμε ότι η Αλίκη Γκιζελή και ο Δημήτρης Φωτιάδης άδραξαν την ευκαιρία και προχώρησαν σε ανακαινίσεις αιθουσών, έφτιαξαν ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και άλλα πολλά που θα αναφέρουμε σε επόμενο αναλυτικό ρεπορτάζ. Το σημαντικό σε σχέση με την πανδημία είναι ότι πέραν από τα συνήθη βαψίματα που γίνονται κάθε χρόνο με την αρωγή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, οι δύο Σχολικές Επιτροπές αποφάσισαν να βάψουν όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους. Σήμερα τολμάμε να γράψουμε ότι είναι φρεσκοβαμμένο τουλάχιστον το 70% των σχολείων μας. Χρησιμοποίησαν ένα μεγάλο ποσό από το ταμείο των Επιτροπών (που δίνεται από τον ίδιο τον Δήμο πλέον της Κρατικής Επιχορήγησης) προκειμένου να προσφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα ασφάλεια, καθαριότητα και υγιεινή.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις