Οι παράνομοι κώνοι φέρνουν πρόστιμα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι παράνομοι κώνοι φέρνουν πρόστιμα

ΚΩΝΟΣ

Καθαρός ο νόμος, δεν υπάρχει δικαιολογία

 Έχουμε γράψει στο παρελθόν για την παραβατικότητα  πολλών  συνδημοτών μας να καταλαμβάνουν θέσεις πάρκινγκ στον δρόμο μπροστά από την οικία τους. Άλλοτε βάζοντας τους γνωστούς πορτοκαλί κώνους και άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας με καρέκλες, πυροσβεστήρες, τσιμεντένιες κατασκευές, ακόμα και με παλιά δίκυκλα που απλά μετακινούνται για να εξυπηρετήσουν τον ιδιώτη που έχει την λάθος εντύπωση ότι του ανήκει ο δημόσιος δρόμος.

Σε πρόσφατη δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο δημοτών Νέου Ψυχικού, το δικαστήριο δεν χαρίστηκε στον παραβάτη γείτονα, ο οποίος καταλάμβανε με παράνομο τρόπο, τρείς θέσεις για τα οχήματα της οικογένειας του στον δημόσιο δρόμο.

Τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 900 ευρώ (300 ευρώ για κάθε Ι.Χ) και τα δικαστικά έξοδα και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για εξύβριση.

Το πρόστιμο για όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία εμποδίων πάνω στον δρόμο, αρχίζει από 200 έως 450 ευρώ!

Στα κυριότερα σημεία του άρθρου 48 του Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου αναφέρονται χαρακτηριστικά:

H προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών που χρησιμoπoιoύν επίσης οδούς.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις